Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

marți, 27 octombrie 2015

"Calcule inutile" sau "complicate"

Pentru cine-i prost și trecutul străzii e un lucru complicat.
Genetica si calculul probabilistic pe care l-am prezentat în detaliu spun că:
nu există azi doberman care să nu transmită DCM-ul puilor.
În această situație nu contează ce dobermani selecționezi pentru montă pentru că rezultatul va același: DCM peste tot.
Rasa doberman este terminată de cei care pentru bani n-au mai ținut cont de niciun avertisment.
Să mulțumim noi românii pentru asta lui cristian dragomir, csaba andrei majoros, lucian tarță, sorin spaller, daniela cătănescu, cosmin buzatu, eva chivu, aronescu romeo, török jános ... și tuturor crescătorilor de dobermani care s-au complăcut ani de zile în minciună, dar să nu-i uităm și pe cumpărătorii de dobermani care i-au susținut din tribuna internetului cu îndemnuri pentru crescători și cu huiduieli pentru cei care îi criticau.

PS: Pentru naivii care sunt convinși că a crește un câine este o treabă extrem de dificilă, naivi care nu sunt în stare să diferențieze științele între ele, naivi care trăiesc doar pentru potol, poșircă, sex orice calcul, raționament logic este "complicat, stufos, de neînțeles". Ei resping răspunsul cu argumente... la argumente, pentru că e "complicat" (citește nu-i duce mintea). E normal, ei nu și-au antrenat niciodată gândirea, ei și-au antrenat pumnul, înjurătura, scuipatul, minciuna, ... Ei sunt mândri  de comportamentul lor primar pentru că ăsta-i mediul în care s-au format și în care trăiesc. Ei nu cunosc alte valori.