Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

luni, 26 octombrie 2015

"habar nu are ce inseamna sa cresti caini"

zice despre mine dolofana din Târgu Neamț.
Ce "haber" trebuie să aibă cineva care crește câini?
"Haber"-ul ăsta înseamnă sute de cărți citite, facultăți înalte absolvite, masterate, doctorate, ...?
"Haber"-ul ăsta înseamnă crearea de bunuri materiale sau servicii de calitate pentru alții?
Nu "haber"-ul ăsta înseamnă escrocherie, șmen, găinărie, ... cu ghioarle bolnave genetic pe post de dobermani, ghioarle travestite în dobermani în expoziții aranjate și cu trofee cumpărate. Iar acest "haber" de a țepui cumpărătorii cu marfă cu defecte ascunse intenționat este la îndemâna oricărui prost incult, trebuie doar să aibă caracterul mizerabil necesar.
Da, acest "haber" nu-l am pentru că nu se potrivește profilului meu intelectual și nici moral.

PS: "L-as putea baga in tribunal pentru acuzatiile de falsificare aduse" zice leorbăul lovit în onoare, pe care iată vrea să și-o "repereze". Ăsta-i atât de prost că a uitat ca el mi-a oferit dovada că-i falsificator. Dovada că-și utilizează abilitățile fotografice falsificând realitatea în interes personal. Eu n-am făcut decât am pus-o bine pentru un caz de ... "adică".