Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

joi, 10 septembrie 2015

"They obviously had no guts to put the photo of black sieger in standing position on the official IDC site"

Ce dracu' vă mai mirati că încercă să ascundă defectele dobermanului?  Credeți ca ei înmulțitorii nu știu ce ghioarle scot mari campioni si că-i scot doar pe bani, relații sau interese?
Știu bine ce dobermani atipici au iar noi cei care cunoaștem standardul, avem experiență și am prins trucurile la care apelează escrocii putem să enumerăm cu ușurință toate abaterile de la standard chiar după poze și filme.

E o tehnica a escrocilor care înmulțesc dobermani. Pentru că stiu că dobermanul lor are defecte nu-i publică pozele în poziția de expoziție pentru că poziția respectivă e aleasă special ca să evidențieze în fața arbitrului eventualele defecte.

Și atunci oferă poze cu o ureche, cu un nas, cu un sfert de cap, sau pur si simplu poze lucrate cu Photoshop-ul.
Proștii înghit hapul și admiră ghioarla.
Cine știe nu mușcă și caută să vadă ce ascund escrocii și cu puțin efort găsesc și alte poze din care rezultă defectele ascunse de înmulțitor.
Eu am sute, dacă nu mii de exemple de campioni mai mari sau mai mici, foști si actuali cu defecte ascunse sau "neobservate" de arbitri. 

In încheiere am un apel către cei trași pe sfoara de escrocii care înmulțesc dobermani. Oameni buni și eu am fost păcălit la început, nu-i o problema să nu știi dar zău fiți mai rezervați și nu vă mai năpustiți sa zicem deocamdată din solidaritate să admirați ani de zile ghioarlele celui care v-a tras pe sfoară. Deveniți ridicoli admirând niște pocitanii pe post de dobermani. Râde lumea de voi.