Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

miercuri, 9 septembrie 2015

"Ar fi atât de simplu dacă genetica ar fi un simplu calcul matematic"

zice aia din Iași. Habarnamista care nu știa că termenul castrare se referă atât la masculi cât și la femele, sau care cu toate ca predă limba română vorbește o păsărească pentru că așa a hotărât ea și cu bărbatul ei că se vorbește românește.

Da, genetica este și un calcul matematic pentru că teoria probabilităților de exemplu este un capitol al matematicii.

Un singur lucru e nevoie ca să poți face calculul și să spui matematic probabilitatea ca un pui de doberman să moștenească bolile genetice ale părinților, bunicilor, străbunicilor, ...
De un singur lucru e nevoie ca să poți spune ce risc își asumă un crescător atunci când face un nou cuib.
Pe limba românească să poată spune matematic crescătorul respectiv câți pui din cuibul pe care vrea să-l facă vor dezvolta o anume boala genetică de care au suferit părinții, bunicii, străbunicii, ... puiului.

Și cred ca nu-i același lucru pentru viitorul rasei doberman dacă 9 din cei 10 pui ai noului cuib vor moșteni, suferi si muri tineri de o boală genetică sau doar 1 din 10 vor avea ghinionul sa sufere de acea boală.

Ca să utilizezi genetica și teoria probabilităților este însă nevoie să știi precis, matematic din ce cauză au murit părinții, bunicii, străbunicii, ... puiului, sau cât mai precis posibil si să te ducă capul.  E nevoie deci ca ingrid vinatoru și colegii ei membri ai căcatului numit de ei Dobermann Club Romania să nu mintă când le mor câinii, să le facă autopsia și să facă public rezultatul acesteia și atunci crescătorul bine intenționat și pe care-l duce capul va ști ce câini să aleagă pentru montă.

Dacă ei nu mint restul e ... genetică și calcul matematic cu precizie extrem de mare. Sau mai corect spus precizia calculului depinde doar de cât de mult mint ei privind bolile și decesul dobermanilor pe care-i înmulțesc.

Cum ei mint de îngheață apele precizia calculului e catastrofală.
De aia nici-un studiu genetic nu poate să fie făcut.

Nu poate fi făcut nici-un studiu genetic doar pentru că niște nesimțiți în dorința lor de a nu-și afecta vânzările de pui ascund decesele din motiv de boli genetice punând astfel în pericol viitorul rasei doberman. De asta escrocii ăștia care trăiesc din vânzarea de câini bolnavi genetic bagatelizează genetica și matematica. Bagatelizează pentru a nu se afla că din start cuiburile din canisele lor sunt catastrofale din punct de vedere al sănătății genetice. 
Că ai toate șansele tu cumpărător dând chiar 1000 de euro pe un pui de doberman să-ți moară la doi, trei ani.
Sau mai pe românește știu și ascund cu bună știință că iau pe mortăciuni. Se dovedește astfel că la ei calcul matematic este doar cel al banilor care le intră în buzunar.