Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

luni, 7 septembrie 2015

papp vasile-carol e varza la dobermani

Cum dracu să cheme csaba andrei majoros pe papp să arbitreze dobermani la expoziția Dobermann Club Romania?
Că știe bine că are de-a face cu un habarnamist la dobermani.
Nu mă credeți că nu-l consideră bun să arbitreze dobermani?
Ia uitați -vă voi la câte expoziții de club l-a invitat csaba andrei majoros pe marele conducător al arbitrilor români?
Pe ăla pe care adrian bucur zicea că sunt un idiot dacă-i contest valoarea arbitrajului la dobermani.
Unde să vă uitați?
În singurul loc unde este trecută istoria celor 13 expoziții de club organizate de DCR (de fapt 14, dar una stearsă ca nu convine) , pe site-ul lui csaba andrei majoros, site-ul lui cum al lui este și clubul. I l-au dat ăia care-l tot votează pe "marele patron" care nu-i în stare să deschidă gura fără să debiteze prostii.
papp nu-i nicăieri arbitru, de 13 ori nu este papp arbitru la expo DCR.
De 13 ori a zis deci csaba andrei majoros ca papp nu-i bun să arbitreze dobermani.
Totuși.
O dată a fost bun să arbitreze dobermani, în octombrie 2006 la expo DCR Bucuresti. Așa de bun a fost încât după ce ne-a lucrat dobermanul în oct 2006 și am anunțat că am filmul integral al mizeriei de arbitraj făcut de papp csaba andrei majoros a făcut dispărută expoziția respectivă din istoria clubului. A fost așa de bun (citește catastrofal) încât până și csaba care l-a invitat s-a speriat și l-a pensionat. Din 2006 n-a mai pupat nicio expozitie DCR.
Deci csaba andrei majoros este cel care pretinde ca papp vasile-carol e varza la dobermani pentru că altfel l-ar fi invitat la expo DCR, e doar ditamai președintele colegiului de arbitri chinologi.
Ce va spuneam eu?
Părerea mea ca urmare a vizionării filmului expoziției din oct 2006 este confirmată de cel mai autorizat personaj și anume președintele clubului român de dobermani.
Pentru a fi cat mai aproape de adevăr eu doar consemnez ce spun cei ce cresc dobermani.