Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

joi, 3 septembrie 2015

Cauza dezastrului rasei doberman și soluția

Rasa doberman nu poate fi salvată nu pentru că nu există soluții ci pentru că acei care o pot salva adică cei care cresc dobermani nu doresc asta ci doresc doar să facă bani.

De asta au 5-6 sau chiar mai multe femele în curte pe care le plimbă prin expoziții ca să le încarce cu trofee aranjate sau cumpărate (asta-i de fapt singura selecție) si extrem de puțini masculi. Femelele fată din șase în șase luni fiecare dintre ele între 6-12 pui iar fiecare pui e vândut de la 500 de euro in sus, chiar si 1000 de euro asta funcție de importanța trofeelor cumpărate de ei. O groază de bani pe capul unor derbedei care nu știu să facă altceva și care sunt absolviți de stat de impozitul pe care-l plătim toți ceilalți. I-a amețit bănetul ăsta și îi doare exact în cur dacă celor ca mine le mor dobermanii vânduți de ei la doar doi sau trei ani. Îi doare în cur pentru că proștii iau repede altul fără să se întrebe : oare ce s-a intmplat de mi-a murit dobermanul tânăr, iar deștepții daca emit pretenții apare csaba andrei majoros cu ceata de derbedei pe care-i asmute pe respectivul cu injurii, calomnii și amenințări.

Concluzia?

Aici trebuie umblat. Trebuie umblat la făcutul de bani din creșterea dobermanilor că banii ăstia sunt de vină pentru dezastrul rasei.
Cand la creșterea dobermanului nu va mai fi vorba de bani ci doar de pasiune si dragostea față de rasă escrocii se vor risipi care încotro si totul se va rezolva.