Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

duminică, 20 septembrie 2015

Cât de idiot trebuie să fii

atunci când spui că nu-i diversitate în baza genetică a dobermanilor pe care-ai studiat-o ani de zile dar acuzi pentru asta doar pe unii crescători? Logica care-i știință exactă spune în cazul acesta că dacă nu-i diversitate înseamnă ca toți crescătorii numărându-l și pe el au contribuit la asta. Logica spune absolut exact că dacă nu-i diversitate asta înseamnă că toți crescătorii mici și mari, toți arbitrii mici și mari, toți oficialii mici și mari, ... adică toți cei care au avut o contribuție la selecția dobermanilor au participat in mod activ la dezastru.
Atunci de unde masochismul ăsta?
Pentru că sunt atât de naivi încât își dau singuri șuturi în kr când deschid gura.
Fascinat de naivi.