Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

duminică, 20 septembrie 2015

Jocurile sunt făcute


"no line is safe ! Genetically the dobermann of today is all the same genetics out of only 3 different dogs ! Bonnie, Brian and Chicco v. FORELL. there is no other genetics available"
zice norbert schmidt.
Omul ăsta ascultă ce spune?
E ca bancul ăla în care unul zice că a văzut kkt-ul în care tocmai a călcat iar celălalt îl întreabă nedumerit: dacă l-ai văzut de ce ai călcat în el?

Dacă a văzut kkt-ul ("no line is safe") de ce si-a luat femelă cu o genetică așa de mizerabilă? 
Dacă a văzut kkt-ul ("no line is safe") de ce a mai călcat în el și înmulțește mortăciuni?
Isi bate joc de noi proprietarii de dobermani?
Îi place să ne vadă cum suferim când ne mor câinii încă tineri?
"No line is safe" nu de la cățeaua lui cea moartă acum la cinci ani ci cu generații bune înainte și totuși cu toate că a văzut kkt-ul el calcă ... pardon înmulțește.


Iată rădăcinile răului pe care eu le tot evoc de ani buni: problema rasei doberman este problemă creată de lipsa de caracter a crescătorilor rasei ispitiți de câștigurile materiale.

Auziți voi a participat la dezastru ani buni, se pupă în bot cu toți ceilalți distrugători ai rasei cu care colaborează din plin la desăvârșirea dezastrului și acum se spală pe mâini spunând că singura soluție este renunțarea la rasa doberman.
Mi-e greață de mizeria morală în care se scaldă indivizii ăștia.