Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

luni, 21 septembrie 2015

cosmin buzatu prost înmulțitor sau escroc?

"Sa nu aberam ca toata rasa dobermann e bolnava de DCM. Am caini batrani acasa care nu vor sa moara de DCM!" zice cosmin buzatu
Dacă aberează cineva referitor la rasa doberman și DCM atunci citind cele de mai sus acela e cosmin buzatu.
Zice cosmin buzatu: "am caini batrani acasa care nu vor sa moara de DCM". Aceeași aberație ca aceea utilizată de falsificatorul fotograf. Ei cred ca toți cei care citesc sunt atât de tâmpiți încât îi aburesc ei cu ușurință.

DCM-ul este o boală genetica. Adică se transmite urmașilor. Animalul care are DCM-ul în codul lui genetic poate dezvolta boala la un moment dat soldata doar cu moartea animalului. Dar ... și aici e problema. O bună parte din dobermanii care au în codul lor genetic DCM-ul nu fac DCM și dacă au noroc și nu mor de celelalte multe boli genetice de care suferă rasa mor de bătrânețe. Acești dobermani care au în codul lor genetic DCM-ul dar nu dezvoltă boala sunt doar purtători ai DCM-ului (carrier in engleză), adică doar transmit urmașilor DCM-ul fără ca ei să-l facă. E categoria cea mai periculoasă din punct de vedere a trasmiterii DCM-ului la urmași. Aceștia sunt dobermani aparent sănătoși dar care transmit moartea urmașilor lor. Existența acestor purtători de DCM este o mare problemă pentru ca nu există nici un test de sănătate  care sa depisteze cine este purtător de DCM și cine nu. Testele actuale referitoare la DCM indică doar dobermanii care au dezvoltat boala și care sigur vor și muri de această boală.
In concluzie atunci când cosmin buzatu spune ca "am acasa dobermani batrani care nu vor sa moara de DCM" are aproape sigur purtători de DCM.
De ce zic aproape sigur?
Nu eu zic ci genetica zice asta.
Și zice pentru că dacă 70% din dobermanii actuali mor tineri de DCM aproape toți ceilalți 30% rămași sunt purtători de DCM.
cosmin buzatu ori nu știe asta și atunci fiind crescător vechi dacă nu știe lucrul ăsta elementar înseamnă că-i prost înmulțitor, ori știe si atunci e escroc care încă mai speră să aburească oamenii ca să le mai vândă niște mortăciuni pe post de dobermani.


A, era sa uit. Printre dobermanii bătrâni din canisa lui cosmin buzatu care n-a murit încă este și Davor Zamolxis? Davor Zamolxis cel mort de DCM încă din primăvara 2008 pe care au "uitat" și el și eva să-l declare public mort. A dracului "uitare" ce bine servește ea la șmenul cu mortăciuni.