Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

marți, 18 august 2015

"Știe cineva ce dobe au fost la ... și ceva rezultate?"

Aici e buba.

Buba constă în minciuna că doar câinii care se duc la ... (adică expoziții) și obțin acolo rezultate deosebite sunt buni de înmulțit. Minciuna asta că doar câinii campioni sunt sănătoși genetic și buni de înmulțit, iar puii lor sunt cu atât mai scumpi cu cât sunt mai mari campioni părinții lor a terminat rasa doberman pentru că nu mai contează în niciun fel sănătatea genetică a noilor generații de pui.

Minciuna asta este sădită în capul naivilor amatori de câini de rasă.
Și cel pe care-l citez eu în titlul postării mele și oficialii din asociații și cluburi canine și dresorii și crescătorii și ... adică un întreg sistem chinologic trăiesc din minciuna asta și au interesul să o promoveze.
Au câini bolnavi genetic pe care-i înmulțesc fixând și răspândind bolile respective și pentru că știu bine ce mortăciuni înmulțesc mută atenția necunoscătorilor de la sănătatea genetică către fleacul inventat de ei și numit expoziție. Fac asta pentru că acolo în expozitii sunt între ei, putând aranja sau negocia trofeele dorite astfel încât ei toți să aibă de câștigat. Și câștigul e substanțial mai ales pentru niște indivizi în general fără calificare, slab calificați, cu calificări care nu se prea caută.
Sistemul chinologic s-a clădit pe baza unor astfel de oameni momiti de câștiguri mari și rapide, legiferează, reglementează și funcționează având la baza minciuna asta profitabila pentru membri lui. Minciună profitabilă de la șef până la ultimul crescător dar catastrofală pentru viitorul rasei doberman.
Ce-i de facut?
Nimic nu mai este de făcut.
De o parte sistemul avid de câștig cu escrocii organizați și lucrând pe bază de regulamente concepute în sensul acestei minciuni iar de cealaltă parte o masa mereu reînnoită de proști dispuși să plătească voioși escrocarea lor.
Păcat însă de rasa doberman.