Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

marți, 18 august 2015

Ce interesant!

Atunci când se ceartă înmulțitorii români de dobermani își reproșează unul altuia fapte citându-ne pe mine și soția mea cuvânt cu cuvânt.
Ce bine am văzut noi realitatea acum aproape noua ani și doar după o singură întâlnire cu membri DCR în oct 2006.
E tragic să ajungi la 40 de ani și să nu-ți dai seama repede care e scopul DCR-ului.
Se vedea asta într-o singură participare la expoziție, nu era nevoie să aștepți ani de zile ca să te lămurești.
Scopul este promovarea dobermanilor celor care au pus mâna pe conducere în dauna celorlalți.

PS: Acum că s-a supărat aia cu limbaj de curvă pe el, e vai și amar de puța fiului lui csaba asta evident daca are un fiu, dacă nu, cred că-i bună și puța lui.