Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

duminică, 16 august 2015

Praf în ochi

"Eu de 6 ani numai asta aud. Toata lumea e nebuna si înmulțește mortăciuni. Bine și soluția? Care sunt liniile alea curate? Că dacă mi le arăți, cu condiția sa aparțină rasei, merg si montez acolo." zice cea cu limbaj de curvă.

Dacă ținem cont că "liniile curate" nu pot fi stabilite decât pe baza adevărului privind bolile de care au suferit și murit dobermanii din liniile respective și coroborăm asta cu minciunile cvasigenerale ale înmulțitorilor care ascund decesele timpurii din motive genetice ale dobermanilor din canisele lor ajungem la o singură concluzie:

NU SE POATE STABILI DACĂ EXISTĂ SAU NU LINII CURATE ȘI CARE SUNT ALEA.

Și cea din Târgu Neamț cu limbaj de curvă care-mi hăituia fiul denigrându-l și pe care chinologii din Suceava au pus-o șefă cu disciplina știe bine asta. Știe dar e profitabil să se facă că nu știe.

Și atunci care e soluția?
Una singura ar fi din punct de vedere teoretic: să nu mai mintă, să spună adevărul despre bolile genetice de care suferă și mor dobermanii din canisele lor și atunci s-ar vedea și liniile curate dacă există iar în caz afirmativ s-ar proceda la monte în cadrul acestor linii.
Se poate așa ceva și în mod practic?
Nu se poate pentru ca toți înmulțitorii pe care-i cunosc eu sunt escroci care înmulțesc mortăciuni pe post de dobermani. Minciuna că au câini sănătoși genetic este obligatorie pentru escroci ca să vândă puii.
Așa că "arată-mi tu linii curate că merg să montez la ele" este tot praf în ochii proștilor.