Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

sâmbătă, 22 august 2015

Puțină istorie

Apropo de contestatarii lui csaba andrei majoros de azi, adică august 2015 ia uitati ce scriam eu cu aproape 9 ani în urma dupa ce-l văzusem pe același csaba andrei majoros o singura data la Bucuresti in oct. 2006:


11 dec 2006
csaba problemele puse de mine sunt serioase dar tu nu raspunzi la ele si nu ai cum raspunde pentru ca ar rezulta exact ce am zis pana acum:
 - sunteti o mana de "elitisti" la nasul carora nu se poate ajunge nici cu prajina
 - considerati pe tot ceilalti prosti, ignoranti, nesimtiti, obraznici, iar cand va enervati mai tare le promiteti capete in gura.
 - dispretuiti pe oricine nu este ca voi si va considerati buricul lumii
 - orice problema care nu va convine devine subiect de atac la persoana 
 - ati pus mana pe conducerea DCR-ului si vreti sa faceti numai ce vor muschii vostri profitand de bunul simt si tacerea celorlalti.
 - parerea mea este ca voi din jurul lui csaba &Co sfatuiti de enigmaticul Cristi , nu sunteti club national, nici macar regional, parerea mea dupa cum va manifestati este ca sunteti sa fiu elegant o mica afacere de familie pazita de bodyguarzi cu gura plina de invective sau cu promisiuni de bataie pentru cine va scoate la lumina afacerile.
...
Convingeti-ma csaba & Co ca lucrati pentru dobermannul tuturor nu doar pentru dobermannii vostri si voi fi alaturi de voi.
Pana atunci cu parere de rau dar fara retineri va voi combate pentruca nu cred ca doar csaba & Co aveti dreptul sa decideti privind viitorul rasei dobermann in Romania.

Pacat ca rasa dobermann a picat pe mainile voastre.

De atunci nu s-a schimbat nimic din ceea ce spuneam eu în schimb au venit declarațiile publice ale respectivilor care au recunoscut tot ce le reproșam atunci. Au apărut și unii nemulțumiți care după ce au pupat în kr pe csaba & Co acum când au constatat că n-au primit ce se așteptau să primească îi reproșează exact ce-i reproșam eu acum nouă ani.
S-au pierdut noua ani și s-a nenorocit o rasă doar pentru ca csaba &Co să-și promoveze mortăciunile pe post de dobermani.
Păcat de rasa încăpută pe mâna unor șmenari.