Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

miercuri, 29 iulie 2015

Scurt pe doi

Nu este nicio scofală pentru rasa doberman că Maya trăiește încă (http://blogul-marianei.blogspot.ro/2015/06/concluzii-de-iunie-2015.html).
Dacă va muri de batrânețe este foarte probabil să fie doar purtătoare de DCM. Dacă nu de DCM atunci de cancer, displazie, probleme renale, etc, etc, etc ... Toate astea dobândite datorită inconștienței crescătorilor români și internaționali.
De asta n-am inmulțit-o și n-o vom înmulți.
Iubim prea mult rasa ca să ne batem joc de ea așa cum fac cei din Dobermann Club România.
Ce se va întampla cu rasa cu așa șmenari la butoane?
Va dispărea. 
Lucru din păcate absolut firesc atâta timp cât niște disperați după bani si lipsiți de orice urmă de discernământ înmulțesc orice mortăciune cu girul arbitrilor cu care aranjează sau de la care cumpără trofee.
Păcat!

PS: Nu exista crescatori de bine ci doar escroci inmultitori care falsifica adevarul in interes particular.