Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

joi, 4 iunie 2015

Literele alfabetului

...
Eu înțeleg că X, Y, Z sau oricare altul sau alta care se dau dobermaniști și care în viața lor reală n-au avut nicio realizare mai de Doamne ajută se luptă cu dinții să-și completeze lipsurile astea cu surogatul inventat de ei ... diplome pentru câini. Ei, cei care n-au fost în stare de mai nimic în viața lor fie ca sunt români, fie că sunt străini frustrați nevoie mare se mulțumesc și cu rezultatele câinilor lor. Decât nimic e bun și nimicul ăsta. 
Numai ca nici diplomele aste nu sunt în stare să le ia corect pentru că ei n-au dobermani, ei au ghioarle bolnave genetic pe post de dobermani. Așa că și diplomele astea sunt tot o minciună așa cum o mare minciună este și viata lor. Diplome aranjate, cumpărate, ... cum sunt ele în realitate tocmai bune pentru ca nimenii ăștia să aibă iluzia că e ceva de capul lor. 
De aia eu ințeleg disperarea și zbaterea lor.
Înțeleg că pe lume pe lângă cei realizati in viață pentru care câinii sunt doar un hobby și nu sursă de existență exista și o lume a X, Y, Z , a ... celor incapabili de a practica o meserie cinstită, fără expertiză în ceva, foștii chiulangii din perioada școlară, cei care acum se scaldă în minciună și impostură și trăiesc din asta. 
Au găsit și ei o coțcărie din care pot face bani.
Ce nu înțeleg și de asta scriu pe blogul meu, nu înțeleg ca eu și cei ca mine care vrem dobermani sănătoși să ne lăsăm escrocați cu ghioarle bolnave genetic transformate în mari campioni cu ajutorul unor expoziții aranjate și cu diplome cumpărate.
Asta nu înțeleg și nu sunt dispus să ințeleg vreodată.
De asta scriu.
Scriu pentru ca acei care sunt ca mine să nu cumva să se lase amăgiți și din necunoaștere să le cumpere mortăciunile pe post de dobermani.