Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

joi, 28 mai 2015

"Crescut de doamna ... "

...
Această minciună cu "doamne și domni" care cresc dobermani ne-a făcut acum mai bine de zece ani pe mine și pe soția mea, mari iubitori ai rasei să intrăm singuri în cocină și cunoașteți vorba românească care spune: "dacă te bagi în cocină te mănâncă porcii". Aici nu pot să nu fiu sincer și să nu recunosc că singura persoană care ne-a avertizat că nu-i de noi anturajul "doamnelor si domnilor crescători" a fost fiul nostru.  Asta după ce i-a văzut la Ploiești. A fost greșeala noastră că nu am ținut cont de avertismentul lui.
Din păcate a avut dreptate și trezirea noastră la realitate a venit repede atunci când am avut obiecții legate de calitatea câinelui cumpărat de la ei și de serviciile oferite tot de ei contra plată. Atunci "domnii crescători și doamnele crescătoare" membri sau nu în DCR au dat dracului fațada de domnie și au scos la lumină fața lor reală, adică cea de mârlani sadea. Înjurături, amenințări cu bătaia și cu moartea, calomnii,  ... în fine tot tacâmul de care sunt în stare niște jucători de alba neagra când îi prinzi că te escrochează.
Iată de ce mă ia scârba când aud "crescut de doamna" sau "crescut de domnul" când știu bine că "domnii crescători și doamnele crescătore" sunt aidoma celor descriși de mine mai sus.