Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

sâmbătă, 20 iunie 2015

După nouă ani

...
Acum nouă ani la Ploiești Avi Marshak îi dadea lui Casi al nostru (Lord of Bachus Cerberus) best puppy, lucru care i-a umplut de draci pe kk-narii dobermanisticii românești în frunte cu csaba andrei majoros și "cristi".
I-a umplut de draci cu atât mai mult cu cât "cristi" se străduise serios în sensul distrugerii oricărei șanse a lui Casi de a câștiga ceva în expoziții. I-a sluțit capul și ne-a recomandat omul lui care să-și bată joc de pregătirea pentru ring a lui Casi și să-l prezinte în expoziții în așa fel încat să scoată în evidență chiar și defectele inexistente ale câinelui. Se străduise "cristi" și omul lui în ring la Ploiești și uite că Avi Marshak nu observase strădaniile lor așa că au gasit o singura cale să-și spele rușinea eșecului. Pentru ca i-a dat best puppy lui Casi Avi Marshak a fost declarat de "cristi" ca fiind "ramolit".
Acum după nouă ani "ramolitul" de atunci Avi Marshak  și-a revenit întru rațiune și "cristi"  își bagă câinele în ring să fie arbitrat de "ramolitul" din 2006 de la Ploiești.

Doamne ce s-au kkt pe ei de frica lui Casi.
Vă dați seama cat de impresionant a fost pentru loazele astea câinele nostru atunci în 2006. Așa de impresionant încât a fost nevoie să colaboreze doi președinți de club ca să-l lucreze. Câinele născut într-o canisă necunoscută și aflat în proprietatea unor persoane care n-aveau nimic de-a face cu chinologia și cu dobermanistica românescă și care persoane evident că nu s-ar fi dus mai departe de casa cu câinele lor în expoziții ca să existe măcar teoretic posibilitatea să-l facă cunoscut.
Câinele ăsta i-a speriat de moarte pe kk-ții care îsi zic crescători și care conduc Dobermann Club Romania. I-a speriat uriașul Casi pentru că era în trend. Era epoca masculilor mari și puternici. Era în trend și Avi Marshak sesizase asta și premiase câinele.
Și pentru că sunt kk-nari au aruncat cu kk-t în căinele nostru. Iar pentru că ne-am prins și le-am spus-o în clar kk-narii DCR-ului au făcut tot ce au putut ei ca să ne k-ce imaginea pe internet.

PS: Așa de tare se kk-au pe ei de frica puternicului Casi încât la expo DCR București câteva luni mai tărziu dupa episodul Ploiești, cu arbitrul lor de casă în ring (citește arbitrul care arbitrează bine doar câinii lor) au simțit nevoia să-și ia măsuri suplimentare de siguranță. Cine știe să nu cumva să se "ramolească" și ăsta la vederea lui Casi. Ei cu dobermanii lor firavi au scos din foaia de arbitraj capitolul musculatură.