Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

duminică, 10 mai 2015

"Singurul ajutor pentru rasa doberman este să lucrăm împreună"

...
zice și semnează: "un iubitor de doberman"
O să încerc să analizez ce vrea să spună respectivul sau respectiva.

Prima variantă.
Dacă respectivul sau respectiva ar fi semnat: un crescă..., pardon înmulțitor de ghioarle bolnave pe post de dobermani mesajul era real. In cazul ăsta mesajul era o invitație făcuta de un șmenar celorlalți șmenari, iar "ajutor pentru rasa" era doar o expresie pentru aburirea celor care nu-i cunosc. Era în ton cu ce fac mereu ei, șmenarii. Că doar nu vă aștepați să spună în clar: pungași de peste tot hai sa lucrăm împreună pentru ca pungașeala noastră cu dobermani bolnavi genetic făcuți campioni în expoziții trucate să meargă din ce în ce mai bine. În cazul ăsta era evident că nu-i vorba de "un iubitor de dobermani" pentru că iubitorii de doberman nu lucrează nici separat dar nici împreună la ameliorarea rasei, deci nu pot "ajuta rasa" în niciun fel să fie mai sănătoasă.

A doua variantă.
Iubitorul de dobermani este real și având un IQ ridicat transmite celorlați iubitori de dobermani mesajul cu care și eu sunt de acord: ca să ajutăm rasa doberman noi iubitorii de dobermani trebuie să luptăm împreună, să fim solidari și să nu le mai cumpărăm șmenarilor mortăciunile pe post de doberman. Numai așa rămași fără banii pentru care au pornit la drum vor pleca care încotro lăsând rasa în pace.

Amândouă variantele de interpretare prezentate de mine mai sus sunt corecte și se bazează pe dovezi solide și directe. Este corect ce am scris eu mai sus numai că trebuie să recunosc aici că nevastă-mea are dreptate, este degeaba. Este degeaba pentru salvarea rasei doberman pentru ca proștii sunt profund majoritari iar cei care nu-s chiar așa de proști sunt snobi și își asortează dobermanul cu jeep-anul.