Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

vineri, 8 mai 2015

"Mă puteți direcționa către o canisă cu material genetic bun ?"

îmi scrie Alexandru...

Dragul meu Alexandru, din păcate nu mai există așa ceva.
Materialul genetic al rasei doberman este la fel de prost peste tot.
Nimic n-a mai scăpat.
De asta s-au ocupat temeinic toți cei care ar trebui să crească dobermani.
De ce au făcut asta?
Pentru bani.
În mod normal ei ar fi trebuit ca pe parcursul timpului să elimine de la înmulțire exemplarele bolnave genetic ca să evite transmiterea bolilor la pui dar n-au facut-o pentru că astfel și-ar fi redus drastic veniturile. Așa că au înmulțit tot ce aveau prin canisele lor. Bun, rau nu a mai contat, a fost înmulțit și scos la vânzare. În felul ăsta răul s-a extins și impactul bolilor genetice specifice rasei doberman a devenit astăzi catastrofal. Pot să-ți spun de exemplu că doar de DCM (Dilated CardioMyopathy) care este una din multele boli cu transmitere genetică la rasa doberman mor astăzi tineri 6-7 dobermani din 10 veniți pe lume și tendința este de creștere a impactului. Tineri însemnând chiar și la vârste de sub un an. Este o adevarată catastrofă ce se întâmplă cu rasa doberman dar niciun crescător nu vorbește despre asta pentru că și-ar pune grav în pericol vânzările de pui. 
Decizia îți aparține dar să știi că șansa de a avea un doberman sănătos care să-ți moară de bătrânețe este aproape zero. Și nu contează de unde-l iei pentru că bagajul genetic catastrofal este același peste tot.