Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

joi, 7 mai 2015

"Nu există nicio dovadă"

...
este concluzia trasă de un înmulțitor despre bălmăjelile altuia ca el.
Exact, ei înmulțitorii de dobermani romăni și străini nu pot prezenta dovezi că la ei în canisă e bine. Adică nu pot prezenta dovezi că dobermanii produși în canisa lor sunt sănătoși și mor de bătrânețe.
Și nu o pot face pentru că este rău peste tot. Le mor dobermanii pe capete tineri de bolile moștenite. Știu că este rau și atunci caută soluții ca să ascundă răul ăsta și să vândă cât mai scump marfa lor cea cu defecte ascunse în mod intenționat de ei.
Și pentru asta cu ajutorul Dobermann Club România manipulează potențialii cumpărători. 
Un exemplu mai nou de manipulare. Deviază atenția de la sănătatea genetică despre care nu suflă o vorbă cu toate că aproape toți dobermanii produși de ei mor tineri de bolile moștenite, deviază atenția vorbind despre libertatea de a cupa urechi și tăia cozi, afirmând că libertatea asta va salva rasa, când de fapt libertatea asta le salvează doar lor vânzările de pui. Pui care cu urechi sau cozi cupate sau nu sunt la fel de bolnavi genetic.

PS:Și să nu uit. Nu poate exista o mai mare confirmare a impactului pe care îl are blogul meu asupra șmenarilor români înmulțitori de dobermani și evident o mai mare bucurie a mea decât obsesia lor de a mă vedea pe mine peste tot. Asta mi-am dorit: să-i bântui în numele miilor de dobermani pe care ei prin montele criminale făcute i-au trimis la moarte prematură.

PPS: Am mai avut o bucurie zilele astea. În fine din neghiobie mi-a fost oferită oportunitatea să văd cu ochii mei în ce hal a ajuns DR în ceea ce priveste numărul de vizitatori. Cu toate că scriu doar în limba română Blogul Dobermannului este de zeci de ori mai vizitat decât acest site internațional. E bine pentru că asta mi-am dorit.