Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

luni, 4 mai 2015

"show us your dogs , your results, your pedigrees"

...
zice un înmulțitor altui inmulțitor de dobermani. 
Adica îl provoacă la o dispută privind calitatea dobermanilor produși.
Nu așa.
Și nu așa pentru că singuri înmulțitorii români de dobermani spun că rezultatele din expoziții sunt trucate și pedigreele falsificate.
Și atunci despre ce calitate mai vorbim?
Asta este o manipulare adresată celor care habar n-au că problema gravă a rasei doberman este sănătatea genetică. Adică dobermanii mor pe capete tineri de boli moștenite.
Manipularea din solicitarea prezentată în titlul postării mele constă ca în cazul oricărei manipulări în devierea atenției. În devierea atenției de la ce este important și anume sănătatea genetică și dirijarea atenției către ceea ce este mai puțin important și ușor de obținut de ei înmulțitorii prin aranjamente sau cumpărare adică rezultatele în showuri și pedigreele.
Se feli, feli și congraț, congraț între ei inmulțitorii români de dobermani, adică se laudă cu pedigreele câinilor lor și cu trofeele aranjate sau cumpărate iar când le mor câinii tineri de bolile genetice care macină rasa nu suflă o vorbă.
Așa că solicitarea adresată unui alt înmulțitor: "show us your dogs , your results, your pedigrees" este doar disputa dintre doi șmenari pentru a vinde dobermani. Disputa intre șmenari pentru a-și trage din profitul celuilalt, șmenari care au de ascuns o mare minciună: dobermanii lor mor pe capete tineri.
Altfel daca ar fi fost corecți solicitarea ar fi sunat: arată-ne cât sunt de sănătoși dobermanii tăi.

PS:Asta e problema.
Vând marfă cu defecte ascunse în mod intenționat de ei. Adică vând dobermani bolnavi genetic care mor din ce în ce mai tineri. Iar pentru a putea face asta ascund bolile genetice, le minimizează impactul refuzând publicarea oricărei statistici în sensul asta, refuză să vorbească despre aceste boli, prezintă teste de sănătate genetică care în general nu garantează nimic, ascund cu grije decesele timpurii când ele survin, dau exemple false de longevitate din canisa lor referindu-se doar la câțiva dobermani care spre norocul lor și ghinionul rasei fiind carrier trăiesc ceva mai mult răspândind boala, creează merite false dobermanilor pe care-i inmultesc aranjând cu arbitrul sau cumparând trofeele, hăituiesc cumpărătorii care le cer socoteală ca au fost pungășiți cu dobermani bolnavi, ... Fac de fapt tot ce pot face spre a ascunde dezastrul rasei doberman măcinată de boli genetice, dezastru provocat de incompetența și rapacitatea lor ca să vândă mult și scump.
Și asta oriunde în lume se numește escrocherie.