Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

vineri, 17 aprilie 2015

Soluția care mi se tot cere, pe care o tot dau, dar pe care cei care mi-o cer o ignoră pentru că nu le convine

...
Zice un corespondent de-al meu pe mail:
"rasa e pe cale de disparitie si nimeni nu va face nimic in privinta asta pentru ca cei care doresc sa o salveze sunt prea putini comparativ cu cei care vor sa castige bani de urma inmultirii lor"
Nu sunt puțini dragă corespondent, lipsesc cu desăvârșire.
Și o să-ți explic de ce.
Pentru început să stabilim cine poate face ceva pentru salvarea rasei. Doar cei care înmulțesc dobermani, adică cei din interiorul sistemului chinologic.
Numai că vezi tu dragul meu în cei aproape zece ani de când urmăresc fenomenul dobermanistic n-am sesizat nicio ieșire din rând. Niciunul dintre înmulțitori nu că nu a încercat să se opună sistemului care înmulțeste ghioarle bolnave genetic pe post de dobermani, dar nici nu îndrăznește să trezească bănuieli că s-ar gândi la așa ceva.
Eu ca om cu experiență de o viața pot să-ți spun că este imposibil chiar și să sperăm că se va găsi cineva din sistemul chinologic care să atace sistemul din interior. 
De ce asta?
Pentru așa ceva ar fi nevoie de o rara avis la care nu doar principiile morale, dragostea pentru rasa dobermani, cinstea să fie deasupra intereselor materiale. E nevoie mai mult decât atat. E nevoie de o persoană care să nu se sinchisească că va deveni inamicul public numarul unu pentru foștii lui colegi, că-l vor ataca din toate direcțiile, că-l vor distruge sistematic atât pe el cât și pe familia sa. E nevoie deci de un "anormal", un "dement" în viziunea celor din sistem pentru că normalitatea chinologică, normalitate stabilită de sistemul chinologic este contrară celei pe care el va trebui s-o promoveze ca să salveze rasa. Acest rara avis lipsit și de simțul de conservare a propriei persoane, impasibil în fața oricărei lovituri, dispus la sacrificiul de sine și la sacrificiul într-o mare masura chiar a propriei familii este extrem de greu de găsit în societatea umana și inexistent într-un sistem bazat pe oportunism si dirijat doar spre profit material cum este sistemul chinologic în care respectivul a intrat de bunăvoie. 
Așa că să lăsăm dragul meu corespondent orice speranță că sistemul chinologic se va reforma din interior.
Singura speranță si evident singura soluție este să nu mai cumpărăm câini de la ei, să-i lăsăm fără ceeace i-a adus în chinologie, adică banul. Atunci se vor risipi care încotro.