Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

sâmbătă, 4 aprilie 2015

"O trimiți la DV?"

...
Întreabă unul nu prea păpurit.
Nu mă prostovane!
Ia vezi tu răspunsul ăleia care arde de vii dobermani și sperie copiii cu moaca ei când apare.
N-o trimite niciunde.
N-are nevoie de DV.
Și cine știe daca trimite la DV ce mai aflam despre marele "specialist" al AChR-ului.
Avizul celui care a distrus rasa doberman în România e bun doar pentru uz intern, iar la extern ... nu prea servesc ciumecii DCR-ului.
Îl vezi tu pe kkt-ul ala mic si asudat cu spume la gura de dracii pe care-i are când se uită în oglindă și vede cum arată, care face pe dresorul dar se împiedică în lesa câinelui când intră cu el în ring, îl vezi tu deci pe ipochimenul respectiv vânzător de vopsele scoțând mii de euro ca să-și facă ghioarla campion în expozițiile mari externe?
Nu-s de el expozițiile respective și nici de ciumecii DCR-ului care nu-s mai breji.
La Slobozia, Mediaș, Caracal, ... adică pe maidanele patriei cu pappițoii în ring ăsta e nivelul lor pentru că acolo merge și cu ... de-o bere.
Așa că prostovane n-o mai trimite la DV.
Că nu se duce nici moartă.
Ei știu bine ca sunt loaze și iși spală rufele murdare în ... famiglia. În rest nu-i problemă, au desfacere pentru kktul pe care-l produc în canisele lor pentru că e țara plină de proști gata să le cumpere mortăciunile pe post de dobermani dar "campioane" de Slobozia, Mediaș, Caracal, ... 
"Campionii" maidanelor românești care mor repede înainte de a împlini vârsta de cinci ani.

PS:Am uitat, mai sunt campioni și de Bangladesh, Papua Noua Guinee, Insulele Capului Verde. În fond chinologia românească a fost adusă in ultimii douazeci de ani la același nivel cu cea din țările de mai sus.