Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

miercuri, 1 aprilie 2015

"nouă ne mor dobermanii prea devreme"

...
constată azi în 2015 o ciumeacă membră DCR, aceeași care acum câțiva ani zicea că sunt "dement" când spuneam că le mor dobermanii din ce în ce mai tineri.
De, minciuna are picioare scurte și adevărul nu mai poate fi ascuns.
Atunci se mai putea face ceva, acum după ce ani de zile n-au ținut cont și au fixat tarele genetice de sănătate prin monte criminale mă cam îndoiesc că mai este ceva de făcut. Asta pentru că nu mai există dobermani care să nu aibă în codul lor genetic puternic prezent DCM, cancer, displazie, probleme renale, ...
De ce n-au ținut cont de avertismente atunci?
Pentru că ei nu sunt crescători ci doar negustori de câini care trăiesc din profitul obținut din vanzările de dobermani. Îi doare în kr pe ei de rasă atâta timp cât dobermanii lor trăiesc suficient de mult cât să-i poată vinde înainte de a muri.
Dar să continuăm. Intervine unul care cumpără dobermani intrând în dialog cu ciumeaca:
"de câte ori văd ca vă moare dvs, crescătorilor, câini la 4,5,7 ani, mă electrocutează frica ..."
Îi este frică omului că-i va muri tânăr dobermanul luat de la șmenarii DCR-ului.
S-a aflat deci secretul. Dobermanii înmulțitorilor români rar de tot dacă mai trec de vârsta de 5 ani.
Ce nu știu încă majoritatea celor care cumpăra dobermani și nu știu pentru că nu citesc aflăm tot din aceeași discuție chiar din gura ciumeacăi care explică de ce i-au murit dobermanii tineri:
"Noi am avut ghinion" 
Nu cunosc deci cumparatorii cauza deceselor timpurii și înghit pe nemestecate tâmpeniile pe care le servesc ciumecii DCR-ului.
Nu știu că nu-i vorba nici de ghinion, nici de accident de mașină, nici de mușcătură de șarpe, nici de epuizare, nici de infecție la coloana, ... cum vor smenarii aștia să se creadă că este cauza deceselor timpurii. 
Nu știu ca este vorba despre decese timpurii din cauza unor boli genetice grave, adică a unor boli transmise generațiilor viitoare de părinții puiului. Și pentru asta vinovați sunt doar cei care înmulțesc și vând dobermani pentru că ei aleg părinții viitorilor pui urmărind maximizarea profitului obținut din vânzarea de pui. Iar profitul este cu atât mai mare cu cât sunt mai celebri părinții și nu cu cât sunt mai sănătoși genetic. Mai clar, în goana după profit a unor fomiști  sănătatea genetică nu mai are nicio importanță, ba chiar deranjează și de aia se străduiesc s-o ascundă. Și uite așa o bombă genetică celebra în ring, celebră cel mai adesea prin influență, aranjamente sau cumpărare de trofee devine un mare genitor nenorocind apoi sute, dacă nu mii de descendenți. Vezi cazul cel mai elocvent si anume Gino Gomez del Citone.
Nu știu cumpărătorii că escrocii ăștia le vând cu bună stiință dobermani care au deja în codul lor genetic bolile care la un moment dat se vor manifesta.
Nu știu că sunt trași pe sfoară contribuind masiv cu banii lor la întreținerea unui sistem care va duce mai mult ca sigur la dispariția raselor canine actuale.