Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

luni, 6 aprilie 2015

Încă o recunoaștere

...
Apare unul dintre cumpărătorii de dobermani și îi spune unei membre a Dobermann Club România:
"Dobermanii fără pedigree trăiesc mai mult ..."
Atunci când îi spui uneia care se pretinde crescătoare de dobermani la fel cum se pretind colegii ei din singurul club de rasă doberman din România, când le spui deci acestora că produc dobermani mai proști calitativ pentru că mor mai tineri decât metișii, adică mor mai tineri decât cei fără pedigree o faci de ocară atât pe ea cât și pe colegii ei.
Ce face însă ciumeaca?
Respinge ocara?
Neagă cum ar fi normal?
Nu!
Ea pune umărul la ce spune cumpărătorul de dobermani și confirmă ocara acestuia.
Cu alte cuvinte se face pe ea și DCR-ul de doua parale:
"... am avut cățea fără pedigree care a trăit 10 ani"
De ce credeți voi că spun eu ca sunt ignoranți și că n-am nevoie de informații, că nu-i nevoie decât sa aștept pentru că își vor da singuri șuturi în kr?
Iată de ce.
Recunoaște deci singură și nesilită de nimeni că activitatea lor de crescători de dobermani membri ai Dobermann Club România este catastrofală din punct de vedere a selecției rasei. Catastrofală pentru ca atunci când rezultatul creșterii rasei doberman este că dobermanii respectivi trăiesc mai puțin decât metișii lor de ce să mai vorbim despre selecție?
Ce rost mai au niște regulamente, expoziții și examene care să asigure o așa zisă selecție când de fapt selecția respectivă realizează doar o involuție a rasei, un regres permanent de douăzeci de ani încoace?

Avem cea mai serioasă recunoaștere a eșecului înregistrat de Dobermann Club Romania condus întâi de cristian dragomir și acum de csaba andrei majoros: metișii de dobermani, adică cei neselecționati de membrii DCR, mai clar dobermanii de care csaba andrei majoros și colegii lui din DCR nu se ocupă să-i "selecționeze" sunt mai sanătoși decat dobermanii "selecționati" de ei. Selecția promovată cu surle si trâmbițe de Dobermann Club România are astfel ca efect doar reducerea speranței de viața a dobermanilor. 

Mai clar, selecția promovată de Dobermann Club România are ca rezultat o rasă din ce în ce mai bolnavă.

Halal selecție, halal crescători, halal club de rasă.
Vedeți, exact ce vă spuneam eu: membri Dobermann Club România recunosc singuri că selecția promovată de ei este un eșec.
Eu doar consemnez cele spuse de ei pentru acei care vor să se informeze ca să nu dea banii degeaba.