Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

marți, 21 aprilie 2015

Am avut dreptate

...
N-am cuvinte să exprim ceea ce simt în ultima vreme când o avalanșă de recunoașteri din interiorul sistemului unele dintre ele chiar în mod direct confirmă tot ce am observat eu dinafara sistemului încă din 2006.
Un ultim exemplu.
Eu spun de ani buni că tot ceea ce văd că iese din canisele înmulțitorilor de dobermani sunt ghioarle pe post de dobermani. Am sute de articole scrise în ultimii ani în care utilizez expresia "ghioarle bolnave genetic pe post de dobermani". Adică am sesizat de ani buni că înmulțitorii vând câini care au din ce în ce mai multe elemente nespecifice rasei doberman. Câini care sunt din ce in ce mai mult altceva decât dobermani.
Acum văd de ceva vreme că din ce în ce mai mulți înmulțitori vorbesc despre molosoidarea rasei doberman. Îmi dau deci dreptate chiar cei care înmulțesc dobermani că sub "ințeleapta lor selecție" rasa doberman se depărteaza pe zi ce trece de standard.
Mă bucură ca am avut dreptate dar în același timp mă și întristează asta.
Mă întristează lipsa de speranță privind schimbarea.
Pentru că orice ați spune falșii dobermani au certificat de origine doberman (adică pedigree) din partea instituțiilor care atestă în țările lumii originea câinilor de rasă. Pai daca dobermanii cu pedigree nu mai seamănă cu stadardul există o singura explicație: pedigreele sunt false. În cazul ăsta orice speranță moare pentru ca falsul privind originea câinilor de rasă nu-i falsul unui nenorocit de înmulțitor oarecare ci este al organismelor chinolgice naționale și internaționale. Nu un nenorocit de înmulțitor care vrea să facă bani ne trage clapa declarând doberman un metis ci Carțile de Origine din țările membre FCI ne înseală eliberând certificate de origine (pedigree) false. Noi suntem înșelați cu acte purtând sigla FCI și sigla asociațiilor chinologice naționale, acte pe care există semnături și ștampile.
Și ar mai fi aici o problemă la fel de mare.
Dacă dobermanii nu mai corespund standardului rasei pentru că s-au molosoidat dupa ce arbitrează cei care dau trofee de campioni naționali, europeni, mondiali de fapt unor metisi și în plus selecția nu se face după standard? Dupa ce arbitreaza arbitrii membri ai asociațiilor naționale afiliate FCI? Ar trebui să arbitreze dupa standard dar dacă ar face-o cum ar încadra metișii aduși in ring? I-ar descalifica desigur.
Vedeți cum se leagă totul?
Se leagă extrem de bine de ce spuneau tot cei din sistem dându-ne răspunsul la întrebarea dupa ce arbitrază arbitrii. Ne spuneau cei din sistem că trofeele și evident selecția n-au nicio treabă cu valoarea chinologică a dobermanilor aduși în ring ci se aranjează cu arbitrul sau pur și simplu se cumpară. Arbitrii membri ai asociațiilor naționale afiliate FCI arbitrează deci dupa relațiile sau bani stăpânului. Așa se explică ca nu vad metișii din ring și că-i umplu de trofee. Și atunci noi cumparătorii de cine suntem inșelați cu trofeele mincinoase? Suntem înșelați de un nenorocit oarecare de înmulțitor? Nu, suntem inșelați chiar de oficiali ai asociațiilor naționale membre FCI.
De asta a murit speranța.
Noi cumparătorii suntem trași pe sfoară în mod oficial cu ghioarle bolnave genetic pe post de dobermani de sistemul chinologic mondial care este conceput pentru un astfel de șmen.