Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

marți, 24 martie 2015

Un comentariu

...
În zece ani de când urmăresc fenomenul chinologic românesc m-am lămurit cum e posibil ca niște primitivi în gândire și comportament să poată da așa de ușor țepe cu ghioarle bolnave genetic pe post de dobermani. Totul e ușor de înfăptuit pentru primitivii ăștia pentru că imensa majoritate a românilor sunt absolut ignoranți în ceea ce priveste chinologia.
Am scris de nenumarate ori despre prostovanii care cumpără chiar și cu o mie de euro o mortăciune pe post de doberman. E corect ce am spus până acum numai că ... treptat treptat mi-au venit dovezi că nu doar proștii sunt clienții pungașilor aștia ci și oamenii cu carte. De ce asta?
Pentru că nu se informează înainte de a vorbi, ori asta este o carență gravă a unui intelectual. De exemplu un jurnalist, patron de media, scriitor, formator de opinie nu poate vorbi amuzându-se și făcând mișto de proprietarul unui câine de rasă pentru că a dat câinelui sau un nume ciudat necunoscând nimic despre cine și cum se dau nume câinilor de rasă, despre numele din acte al unui câine de rasă și numele cu care proprietarul acelui câine de rasă își strigă animalul. Este foarte supărator un astfel de articol și dăunător imaginii pe care intelectualitatea o induce marelui public prin astfel de gafe.
Documentați-vă fraților intelectuali înainte de a deschide gura pentru că vă faceți de râs.
Și râd de voi primitivii ăștia care trăiesc din genitale de câine.