Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

joi, 12 martie 2015

"ultrasound and EKG normal"

...
Bravo, e bun dobermanul, feli, feli și congraț, congraț sar imediat clonele, soțul/soția, fii, fiicele, bunicii, unchii, mătușile, surorile, frații, cumnații, ginerele, nora, vecinii, colegii de serviciu, ceilalți escroci înmulțitori de dobermani, ...
Numai ca escrocul/escroaca care publică rezultatul de mai sus susținută de alți escroci vrea să înmulțească dobermanul respectiv pe baza acestui rezultat și nu spune proștilor care stau cu gura căscată la ... normalul publicat de el/ea că rezultatul "ultrasound and EKG normal" nu înseamnă si sănătos genetic din punct de vedere al DCM-ului și deci bun de înmulțit.
Escrocul/escroaca care vinde cu sute de euro puiul lasă proștii să creadă că "ultrasound and EKG normal" înseamnă că nu va transmite DCM-ul puilor. Îi lasă să creadă ca să scoată banii pentru pui. Dar cel mai mizerabil lucru este că nici AChR și nici DCR nu vin să facă ordine, ba din contră îi ocrotesc pe escroci de cei ca mine care spun adevărul.