Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

duminică, 15 martie 2015

Țepe românești cu dobermani

...
Hai să vedem de ce nu publică șmenarii înmulțitori de dobermani actele originale privind testele genetice de sănătate.
Exemplu Focus Shotgun.
Câinele obține la testul DNA privind DCM-ul rezultatul: NEGATIVE.
Este că pentru un prostovan sau prostovancă care nu citește și care nu are exercițiul gândirii acest rezultat induce ideea că NEGATIVE înseamnă că n-are DCM, e negativ la DCM deci prin consecință nu transmite urmașilor DCM-ul?
Așa li se trage proștilor o țeapă.
Li se spune un adevăr pe jumătate care de fapt este o minciună.
Uitați-vă ce spune laboratorul care face testul că înseamnă NEGATIVE. Uitați-va ce pățesc șmenarii de la unul ca mine dacă publică documentul:


Deci NEGATIVE nu înseamnă ce sunt lăsați proștii să înțeleagă.

NEGATIVE = absența mutației la acest câine nu înseamnă că el nu va dezvolta niciodată boala. Înseamnă că el nu are la momentul testului singura mutație cunoscută care cauzează boala.

Adevarul este total altul decât sunt lăsați proștii să creadă.
Adevarul este ca testul DNA privind DCM-ul nu garantează deocamdata nimic.

De ce totusi in acest caz șmenarii înmulțitori de ghioarle bolnave genetic pe post de dobermani plătesc testul?
Pentru că pot utiliza apoi cuvantul NEGATIVE într-o reclamă de genul: dobermanul pe care îl înmulțesc eu l-am testat în America și este NEGATIVE la testul ADN privind DCM-ul, așa că puii lui nu vor moșteni această boală. O escrocherie folosind jumătăți de adevăr și confuzia indusă de termenul NEGATIVE.

De ce le merge escrocheria?
În primul rând și cel mai important pentru că proștii sunt profund majoritari și extrem de mândri de prostia lor.
În al doilea rând pentru ca potențialii cumpărători au acceptat să fie atrași de escrocii înmulțitori în discuții private. Acolo in privat  sunt doar ei cei care nu știu și escrocii lor care știu dar care-i aburesc fără posibilitatea potențialilor cumpărători de a fi avertizați de cei ca mine care știm adevarul.

Deci dragi cumparatori de dobermani, atentie!
Când sunteți trași deoparte din mediul public de cei care vor să vă vândă dobermani aveți deja țeapa pregătită.