Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

duminică, 29 martie 2015

Șmenarii și-au pus lupul paznic la oi

...
Cică verificarea că nu-s ologi câinii lor o face ăla care a băgat în România ologeala, cancerul, crăpelnița de inimă, ... și toate cele de s-a dus dracu rasa.
A primit acest cadou prin edict dat de sudorescu drept mulțumire se spune că l-a pus naș peste famiglia.
Pentru mine e o surpriză pentru că ologeala era indiscutabil monopol a lui "cap in gura" sau "ciorănel" cum iși mai spune el acum ca să se pitească de cei cărora le-a dat țepe și apoi i-a amenințat cu bătaia dacă nu-și țin gura. El era cel mai indicat pentru că el luptase ani de zile ca un leu pentru ca displazia să salveze România.
Dar asta este, calul de dar dat șmenarilor grupați sau nu în DCR n-o să-l caute tocmai ei la dinți cu atât mai mult cu cât dorința lor cea mai aprigă si anume ca toaletarea caniselor sa fie treaba de ... famiglia se împlinește cu încă un pas și astfel toți în frunte cu Baba Hârca își îndeasă voioși nevoie mare câinii în cabinetul distrugătorului de rasă ca să-i vopsească ăsta din mortăciuni în lei paralei.
Concluzia?
Chinologia românească a devenit deja treabă de famiglia.
Numai idioții n-au înțeles încă asta.