Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

vineri, 27 februarie 2015

Pentru Andrei

...
Un singur animal afectat de DCM poate transmite boala puilor lui într-o proporție cuprinsă între 50-100%.
Rellaps Abygail este fiica lui Caya Jared mort de DCM.
Fedor del Nasi este fiul Akunei Matata de Grande Vinko moartă și ea tot de DCM.
Și Fedor del Nasi spun gurile rele că tot de DCM a murit.
Stii Andrei câți pui a avut Fedor del Nasi, ăia listați pe Dobermann Review?
Poate că a avut mai mulți dar eu mă refer doar la ce văd scris.
383!!!
Și asta pentru ca a fost campion IDC și înrudirea cu el aducea bani în plus pentru puii lui.
De la un vector de DCM s-a ajuns la sute de vectori.
Așa ca Andrei trage tu concluziile referitoare la cuibul cu litera H de la Rellaps și de ce ți-a murit femela de DCM.
Era previzibil acest lucru în proporție foarte mare.
Asta-i problema, faima în expoziții e mai importantă la alegerea dobermanilor pentru a fi înmulțiți decât sănătatea lor genetică. Un singur DCM-ist ajuns mare campion nenorocește apoi dobermanii de pe un continent întreg.
sorin spaller este și el doar un înmulțitor-negustor de câini care doar la profit se gândește ca toți înmulțitorii români de dobermani pe care-i cunosc eu. Și cunosc câteva zeci.
Nu te lasa amăgit de cântecul de sirenă lansat de Dobermann Club România. Ăla e clubul înmulțitorilor asociați ca să-și vândă mortăciunile pe post de dobermani. Niște smenari ascunși în spatele unei mărci ca să dea impresia de seriozitate și să poată da țepe în liniște.
Daca nu ma crezi uită-te și vezi care dintre ei publică cum și de ce le mor dobermanii tineri. Care te avertizează asupra riscului de a lua dobermani bolnavi genetic. Nu vei găsi scris de ei nimic decât trofeele luate prin influentă sau cumparate si puii scoși la vânzare.
Ei doar își fac reclamă ca să vândă.
Așa că dacă ești băiat deștept fugi de o nouă experiență traumatizantă.