Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

duminică, 1 martie 2015

Dragon Donner von Hohenzollern vector de DCM

...
Nerecomandabil pentru montă, dar utilizat de disperații înmulțitori români, care așa cum spuneam eu ar monta-o și pe mă-sa dacă asta le-ar aduce bani.
El este fiul lui Pride of Russia Odin care nu știu dacă mai trăiește dar știu că fratele lui și anume Pride of Rusia Oscar a murit subit de inimă la 6 ani. Și nicio minune în asta pentru că tatăl celor doi adică bunicul patern al lui Dragon Donner pe numele lui Boris iz Doma Domeni a murit de DCM la vârsta de trei ani, DCM moștenit de el pe linia Fedor del Nasi, Akuna Matata de Grande Vinko, Tigr iz Slavnoi Stai, Ugor di Vila Conte, ... Ce mai, DCM în șir indian. Moștenit DCM-ul dar mai mult ca sigur și transmis lui Dragon Donner și importat acum în România in mod special pentru proștii care nu citesc și cumpără orice li se bagă sub nas de șmenari.
Mai găsim acolo în pedigree-ul lui Dragon Donner pe Pimm's cel suspect de DCM, Alfa Adelante del Citone mort de DCM la 6 ani, ... si mai departe cautati voi pe net că veti mai gasi multe alte mortăciuni care-l fac pe Dragon Donner von Hohenzollern o adevarată bombă genetică.

Peste câțiva ani și nu mulți cea mai mare parte din cumpărătorii acestor pui vor rămâne cu lesa în mână. E treaba lor, eu am avertizat.