Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

joi, 19 februarie 2015

"Only one parent with DCM and up to 50% (or more) of the puppies in a litter are at risk of dying in DCM! God forbid if there are two parents with the DCM mutations..."

...
Să vedem ce se întâmplă dacă un doberman purtător de gene ale DCM-ului este montat cu unul nepurtător de DCM. Asta dacă mai există dobermani nepurtători de gene ale DCM-ului. Pentru că situația este următoarea:

Atenție în tabel nu sunt trecuți și carrierii, adică dobermanii care nu fac boala dar au genele respective și transmit boala urmașilor. Deci sitația e cu mult mai gravă. Cel puțin cu 20 de procente in plus.

Sa revenim: dacă un doberman purtator de gene ale DCM-ului este montat cu unul nepurtător de DCM la un cuib de 12 pui cel putin 6 dintre ei vor mosteni, transmite DCM-ul mai departe si vor muri tineri. Alți cel puțin 3 vor fi carrier. In situația asta cu un parinte afectat si unul OK din 12 pui cel putin 9 vor transmite DCM-ul generațiilor viitoare. Deci de la un purtator de DCM ne-am procopsit cu cel putin 9 descendenți purtători de DCM.

Dar ce se întampla la acelasi cuib dacă ambii părinți sunt purtători de DCM? Atunci toți cei 12 pui vor fi la rândul lor purtători de DCM.

Ce fac crescătorii în situația asta?
Fac ce fac niște înmulțitori pentru bani.
Ascund decesele din motiv de DCM, atribuie unor cauze naturale aceste decese când nu le mai pot ascunde , bagatelizează în frunte cu președintele clubului de rasă impactul DCM-ului asupra rasei, prezintă analize care chipurile garantează că părinții puilor scoși la vânzare nu au genele DCM-ului lucru care la ora actuală nicio analiză nu poate spune, hăituiesc, amenința, denigrează în grup organizat cu șefii de asociații canine în frunte pe cei care povestesc despre DCM precum și pe membrii de familie a acestora și înmulțesc pentru bani orice doberman fără să le mai pese că DCM-ul afectează grav viitorul rasei.