Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

sâmbătă, 21 februarie 2015

Nu CV ci carte de muncă

...Când își face cineva un CV trebuie să spuna acolo ce-a făcut în domeniul în care activează. Sa-și facă reclamă cu performanțele realizate în domeniul lui de activitate. Să spună de unde a plecat și unde a ajuns. In cazul lui veterinar fiind și crescător de dobermani trebuia să spună cât de mult a îmbunatățit el sănătatea dobermanilor.
Dacă înșiră doar școli absolvite și locuri de munca ăla nu-i CV e carte de munca.
Așa și cu dr. Mengele al dobermanilor românești.
Are 25 de ani de activitate ca veterinar și ceva mai mult decât atât ca proprietar și apoi crescător de dobermani.
În tot acest timp a fost în prim plan dobermanistic vorbind în România. Adică pe limbă românească a tras sforile dobermanisticii românesti.
A fost în prim plan dar în tot acest timp rasa doberman în România a mers din rău în mai rău cu sănătatea. Acum 25 de ani dobermanii treceau adesea de vârsta de 15 ani. Acum dacă trec de 7-8 ani îti faci cruce că a facut Dumnezeu o minune.
Astea-s performatele lui dr. Mengele al dobermanilor românesti.
O rasă făcută praf și pulbere în cei 25 de ani.

Asta trebuia să scrie în CV-ul lui dr. Mengele al dobermanilor românești dar n-a scris.
Așa că pentru noi care nu suntem proști CV-ul veterinarului care crește dobermani este numai o carte de munca utilă doar pentru ieșirea la pensie.