Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

marți, 17 februarie 2015

Nicio șansă cu înmulțitorii români de dobermani grupați sau nu în DCR

...
Cum să cer să înțeleagă problemele de sănătate, să înțeleagă ceva legat de genetică unui individ sau individe care a trecut prin școală ca gâsca prin apa?
Cum să cer așa ceva când un medic veterinar care se presupune că a studiat ceva genetică în facultate face cele mai criminale monte?
Cum să cer analiză unor indivizi și individe care nu se gândesc decât la mâncare, băutură și sex?
Cum să cer dialog civilizat unor indivizi și individe a căror experiență de viață câștigată în familie și în mediul în care se invârt ei îi face să știe cu precizie că diplomele de studii se iau prin prostituție?
Ăștia disprețuiesc școală, profesori, cultură, valori morale, religie, decentă, corectitudine, ... Ăștia iubesc  mârlania, agresivitatea, limbajul vulgar.
Cum să cer dialog și înțelegerea problemelor unor indivizi și individe primari în gândire și în comportament, care mint și înșeală omul în față?
Așa că din păcate rasa doberman n-are nicio șansă cu astfel de indivizi și individe, adică n-are nicio șansă cu toți crescătorii români de dobermani pe care-i cunosc eu grupați sau nu în DCR.
De asta blogul meu nu se adresează lor ci celorlalți care mai pot schimba ceva... dacă se mai poate schimba.