Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

joi, 5 februarie 2015

Haos general

...
Nici urmă de canisa Weinberge Avatar pe site-ul FCI cel care publică numele de canise înregistrate.
O singură concluzie: canisa Weinberge Avatar nu există pentru FCI și deci nu există nici pentru Romania afiliata chinologic FCI.
Și atunci cum scoate câini cu numele ăsta că așa afirmă alin țaga că se numesc câinii scoși de el?

Poate ne va explica misterul Daniela Radu de la COR.
În ceea ce îl privește pe alin țaga e din ce în ce mai clar: la el documentele sunt un kaka maka aranjate după interesul personal în laboratorul foto. Ca sa fie și mai clar. Mailul cu care de mai bine de 5 ani ma calomniaza în fel și chip e falsificat de el. Adică e falsificat de alin țaga, alias alin saga, alias alin taga, alias valencia, alias valencian, alias weinberge, alias weinberge avatar's, alias weinberge alain, alias ... iar dovada o oferă singur dându-se de gol ca prostul.
Dar nu asta este important pentru că oricum credibiliatea lui e la nivelul genunchiului de broască.
Important este că uite mai aflarăm un matarpazlâc. 

COR-ul jonglează nu doar cu pedigreele cele ținute la secret ci și cu numele de canise pentru că iată după inexistenta canisă Valencia cu care ni s-a împuiat capul ani în șir am dat peste o noua canisă inexistentă dar care văd așa cum spune alin țaga scoate pui cu numele ei ... inexistent.
Vedeți de ce-i nevoie de un site al COR-ului unde să se publice toate documentele emise așa cum face FCI cu numele de canise? Matrapazlâcurile unor aranjori naționali ar fi astfel oprite de la bun început. Secretomania asta păstrată de AChR este un adevarat paradis pentru aranjori.
Până la raspunsul Danielei Radu avem încă un motiv să spunem ceea ce știam demult pe pielea noastră: halal chinologie românească.