Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

vineri, 6 februarie 2015

"Au stricat și sănătatea și caracterul"

...
Nu, au stricat tot.
N-au mai rămas decât niște ghioarle care mor la trei ani.
Răspunsurile obraznice, atacul la persoană și la familie, injuriile, calomniile, amenințările cu bătaia, moartea și penalul încurajate de conducerea DCR, personal de președintele csaba andrei majoroș și de conducerea forumului animale.ro au stricat cam tot ce se putea strica în dobermanistica românească.
Discuția pe problemele reale ale dobermanisticii românești a fost mutată într-o zona sordidă unde indivizi și individe ca tiberiu popescu, gelal alievici, cristina oprescu, dragoș andrei tenu, andrea clara munteanu, alin țaga, ... și-au valorificat din plin bagajul mitocănesc. În jurul lor s-au adunat admiratorii mizeriei degajate, admiratori momiți de câștiguri ușoare și  rapide obținute din vânzarea de pui de dobermani. Aceștia au prins imediat regulile jocului, reguli fixate de conducerea DCR. Au dat mai întâi testul de fidelitate adică m-au atacat pe mine și familia mea cu mârlănisme și amenințări iar drept recompensă a fidelității lor au primit aprobare să-și facă canisă de dobermani. Apoi nimic n-a mai contat în goana fomiștilor după bani. Au inmulțit orice au prins ca să facă bani mulți și repede. N-a mai contat aspect, n-a mai contat caracter, n-a mai contat sănătate.
Pe acest fond de refuz al dialogului pe problemele reale ale rasei, refuz instituit la sfârșitul lui 2006 de csaba andrei majoros președintele DCR și pe mârlănia promovată s-a clădit în ultimii 9 ani dezastrul dobermanului românesc.