Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

joi, 12 februarie 2015

Dobermanii de azi

 ...
au în pedigree-ul lor obligatoriu cei câțiva dobermani făcuți campioni nu pentru aspect, temperament și sănătate ci prin aranjamente în marile expoziții internaționale.
Obligatoriu au acești dobermani super campioni în pedigree pentru că doar așa aveau șanse să fie vanduti bine ei și puii lor.
Asta este consecința goanei după profit și a faptului că creșterea dobermanului nu mai este demult un hobby ci o afacere.
Putem spune că de câteva decenii bune selecția dobermanului s-a făcut doar prin aranjamente în show-urile mari internaționale. Și cum puțini sunt cei care pot aranja acolo de aia și diversitatea genetică a dobermanilor de azi este extrem de redusă si tot de aia bolile genetice sunt așa de răspândite.
E suficient să urmăriți pe parcursul ultimilor ani cum se lăudau escrocii ca să vanda scump puii: "e din Gino, e din Zordan, e din Fedor, e din Pimm, ... " și cum prostălăii si prostăloaicele care habar n-au de nimic dădeau like cu balele până-n podea și scoteau banu ca să cumpere mortăciunile pe post de dobermani ca să vă dați seama de unde pleacă tot răul.

Dezastrul rasei Doberman este profund legat de alianța dintre crescătorii escroci puși doar pe făcut bani din creșterea de mortaciuni pe post de dobermani și cumpărătorii proști care habar n-au ce cumpără. Dacă ar dispărea acești prostălăi și prostăloaice lucru imposibil pentru că prostia e majoritară ar dispărea și crescătorii escroci. Așa că proștii fiind mulți și reproducându-se în draci ... a fost odată o rasă frumoasă care se numea doberman.

PS: Dacă cei care dețineți informații care demonstrează dezastrul rasei doberman nu le publicați sunteți parte activă la nenorocirea rasei. Contribuiți și voi la dezastru pentru ca știți și tăceți. Scrieți pe net ce stiți, scrieți acolo unde escrocii își fac reclamă mincinoasă, scrieți dacă iubiți rasa. Demascați escrocii care înmulțesc mortăciuni pe post de dobermani. Luptați pentru rasa pe care o iubiți.