Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

vineri, 13 februarie 2015

Ce pot face eu?

...
Eu nu pot face decât sa atrag atenția asupra faptului că toți crescătorii de dobermani pe care-i cunosc vând dobermani necorespunzători din punct de vedere al sănătații genetice. Să atrag atenția că asta are consecințe grave asupra viitoarelor generații de dobermani punând în pericol chiar existența rasei.
De ce o fac?
O fac pentru că singura posibilitate de a-i opri pe acești criminali este să nu li se mai cumpere dobermanii.
Atacați la bani doar atunci nesimțitele și nesimțiții care înmulțesc doar pentru bani dobermani bolnavi genetic vor fi nevoiți să plece și să lase rasa în pace.
Nu uitați că în dobermanistică totul începând cu originea câinelui și continuând cu testele de sănătate și trofee luate, ... totul, absolut totul, este o minciună promovată cu ajutorul cluburilor si asociațiilor canine care asigură crescătorilor cadrul precum si paravanul necesar aburirii cumpărătorilor.
Nu vă lasați amăgiți cu originea asa-zisă ca fiind certificată de pedigree pentru că în România de exemplu nimeni nu verifică când eliberează pedigreeul. Nimeni nu verifică dacă dobermanul respectiv este chiar din cine spune crescătorul ca este. Gânditi-vă că dacă la Cartea de Origine Română unde se eliberează pedigree doar pe baza declarației crescătorului dacă totul ar fi în regulă ar publica baza de date cu pedigreele eliberate. Lucru pe care nu numai că nu-l fac dar de care se feresc ca dracu de tămâie.
Nu vă lăsați amăgiți cu: "e din părinți campioni", pentru că titlul de campion se aranjează sau se cumpară. Gânditi-vă că dacă în expoziții totul ar fi corect AChR-ul ar publica rezultatele nu le-ar ține la secret.
Nu vă lăsați amăgiți cu : "e sănătos pentru că uite testele genetice  sunt deosebit de bune" pentru că cel mai adesea testele respective nu garantează sănătatea genetică a puiului. Gândiți-vă de ce oare dacă testele cu care sunteți imbiați să cumpărați dobermani sunt bune de ce dobermanii mor din ce în ce mai tineri de boli genetice grave? De ce oare speranța de viață a coborât de la 14 la sub 7 ani?
De aia singura soluție este: nu mai cumparati dobermani.
Intoarceți-le spatele celor care iși bat joc de rasă și de banii vostri.