Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

marți, 3 februarie 2015

Campioni de Romania si nu numai

...

"in Romania poti sa-ti faci cainele campion fara sa-l prezinti ! De exemplu ,un strain si-a postat pe fb fotografia cu diploma de campion fara sa stie ca , cainele lui nu a fost prezent !" Dan Mincu-Gavra
Doar în Romania?
Dar în Philippine, în Pakistan, în Sri Lanka, ...?
Cum se obțin acolo titlurile respective?

Ei cum?
Prietenii DCR știu cum și ne spun și nouă:
(discutia dintre doi mari prieteni: președintele DCR csaba andrei majoroș alias csaba și samsarul de maidanezi tiberiu popescu alias ham care desigur știu cel mai bine ce spun) . Cum unde au participat? Acolo unde trebuie și cel mai important cu ce trebuie.
 
Acum să ne gandim așa: de ce să mai prezinți dobermanul tău în expo într-o țară în care trofeele canine se aranjează sau se cumpară așa cum recunosc crescătorii români?
De ce să te mai duci unde a înțărcat mutu iapa și să pierzi timp și bani?
Dai banu și vine trofeul la tine.
Dai banul potrivit, iei trofeul mult dorit și-l pui in vitrina strălucitoare ca sa aburești proștii cu el. 

Ca proști există slava Domnului destui.
Vă dați seama cât de ispititor sună pentru un prostovan sau prostovancă: îți cer 600 de euro pentru ca tatăl puilor e campion de Romania, de Philippine, de Pakistan, de Sri Lanka, de Burkina Faso, de Insulele Capului Verde, ... ?
Cum sa nu dea o caruță de bani pe un așa "chilipir" de pui?
Sunt gata sa dea și 1000 de euro pentru ca ei nimenii ce sunt sa trăiască măcar pentru un moment impresia că sunt din ... lumea bună.
Concluzie?
Cum știam, trofeele canine sunt un kaka maka de amețit proștii si snobii cu bani pentru ca șmecherii să le ia banii.