Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

luni, 2 februarie 2015

Afaceri in stil mare cu dobermani

...

12 pui fătați o data de o femelă ori 600 de euro puiul = 7.200 de euro după doar două luni de gestație a femelei de doberman.
7.200 euro în doar două luni. Afacere nu glumă dar protejată de legea română care o declară hobby. Si astfel îmulțitorii nu plătesc nimic către stat din cei 7200 de euro incasați.

Toți platim impozit, asigurări de sănătate, taxe, tva, ... șmecherașii ăstia de duzina nu plătesc nimic pentru că legea română îi scutește de orice obligații. Legea română a stabilit că înmulțirea de câini este ... hobby. 
Hobby pe drk atâta timp cât vând un pui de doberman cu 600 de euro adică atât cât salariul unui bugetar pe trei luni. Si țineți cont că mulți dintre ei au curtea plină de femele care fată ca mitraliera.
Este că trăim într-o țara de vis?
Să te zbați ca să te califici și să muncești cinstit este o prostie într-o astfel de țara? Așa ne învața statul roman prin legile pe care le promovează.
O țară de vis în care cei super calificați și care muncesc cinstit sunt recompensați de statul român cu 2-300 de euro pe lună  din care le mai ia taxe si impozite timp în care niște nimeni cu o calificare de doi bani, cu gură mare, obraznici si agresivi care plimbă câini și îi pun să se inmulțească între ei fac mii de euro pe lună fără nicio obligație către stat.
Niște nimeni protejați de legea română care dupa ce te trag în piept și îti iau o căruță de bani pentru un pui de doberman cu defecte ascunse intenționat de ei te injură, te amenință și îți porcăiesc familia dacă ai ceva de zis despre calitatea jalnică a dobermanilor vânduți de ei. 
Niște nimeni care iți râd în față că ei n-au nevoie de calificări înalte, că n-au nevoie să se spetească cu munca. De ei nu de tine super calificatule, de ei nu de tine cinstitule, de ei nu de tine muncitorule are nevoie statul român. Statul român are nevoie de taie frunză la câini, are nevoie de înmultitori de câini. Ei inmulțitorii de câini nu educă tânara generație, ei nu vindecă bolnavii, ei nu au grije de copii orfani și de bătrâni, ei nu construiesc drumuri, poduri, căi ferate, ei nu fac să se aprindă lumina în case, ei nu ne păzesc de pungași,... Și ce dacă, ei doar înmulțesc câini. Pe înmulțitorii de ghioarle bolnave pe post de dobermani care dobermani ajung adesea azvârliți pe stradă statul român și legea îi încurajează nu pe tine super calificatule, cinstitule, muncitorule. Statutul tău e clar. Nu meriți mai mult de 2-300 de euro pe luna și ăia impozabili si taxați la sânge.
Halal tara, halal lege.

PS:  Doua exemple
"Un agricultor care are patru vaci va plăti un impozit de 145 de lei pe an, pentru 10 porci achită statului aproape 36 de lei, la 5 hectare de grâu şi porumb datorează 215 lei, pentru un hectar de legume cultivate în câmp plăteşte 320 lei, iar pentru un hectar de viţă-de-vie este taxat cu 110 lei."  Raluca Ghinea - Ziarul Financiar
Deci tăranul plătește impozit.

"Sorin Spaller are acasa sase caine din aceeasi rasa, toate femele, carora le dedica cateva ore in fiecare zi. ... Dar face toate aceste lucruri din placere." Ioana Oros Ziar de Cluj
Pentru 6 femele de dobermani, femele fătătoare care pot făta ușor într-un singur an 60 de pui aducând 60*600=36.000 de euro stapânului impozitul este zero și asta pentru că așa cum a stabilit  jurnalista habarnamistă sau interesată o face din "plăcere". 
O concluzie: reclama mincinoasă sufletul comerțului cu dobermani.