Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

luni, 19 ianuarie 2015

sorin spaller, Ziar de Cluj si reclama mincinoasa

...
Articol platit sau jurnalist habarnamist?
In lipsa de musterii pentru ghioarlele bolnave genetic pe post de dobermani sorin spaller cumpara reclama in Ziar de Cluj sau beneficiaza de ajutorul unei jurnaliste care habar n-are ce se intampla in dobermanistica romaneasca: pedigree pentru metisi, morti timpurii de boli genetice grave fixate prin monte criminale, bataia de joc cu expozitii trucate, injurierea, calomnierea si amenintarea cu bataia a cumparatorilor care protesteaza cand se trezesc trasi pe sfoara, ...
Nu stie nimic din toate astea dar scrie un articol care promoveaza o mare minciuna : cresterea de dobermani e hobby:
"Sorin Spaller are acasa sase caine din aceeasi rasa, toate femele, carora le dedica cateva ore in fiecare zi. ... Dar face toate aceste lucruri din placere." Ziar de Cluj 16 ian 2015
"Toate femele"? Dar ce-ai vrea Ionico să țină masculi? O să-ți spun un secret Ionico de ce nu tine masculi: masculii nu fată. Nu fata pui pe care sa-i vanda dom' doctor. D'aia din dragoste bre Ionico dom' doctor are doar femele in curte. Din dragoste de bani bre Ionico.
Draga mea Ioana Oros stii tu ca o ghioarla de doberman se vinde cu 400-1000 de euro bucata?
Stii ca la o singura fatare o femela aduce pe lume 10-12 dobermani?
Stii ca o femela poate fi folosita la monta de 3 ori in 2 ani?
Stii ca asta inseamna ca dl doctor are 30-36 de dobermani in 2 ani de la o singura femela?
Stii ca asta inseamna 15.000-18.000 de euro in 2 ani de la o singura femela si asta daca admitem ca se vand doar cu 500 de euro puiul?
Stii ca de la 6 femele in curte suma incasata in 2 ani de dl doctor se ridica la frumusica suma de 90.000-108.000 de euro?       
Dar stii tu draga mea Ioana Oros ca pentru ca si tu faci parte dintre cei care sustin (mincinos sau in necunostinta de cauza) ca dl doctor face doar munca patriotica in folosul comunitatii si asta de drag si din placere sorinica spaller e scutit de orice taxa si impozit catre stat ca toti crescatorii de caini de rasa?
Stii tu ca la asa banet luat pentru ghioarle bolnave genetic pe post de dobermani sorinica si spaller cunoscut si sub numele de CAP IN GURA* nu plateste niciun ban asa cum platim noi ceilalti? Nu plateste nici pentru spitale, nici pentru politie, nici pentru armata, nici pentru copii orfani sau abandonati, nici pentru handicapati, nici pentru batrani, ...
Nu plateste nimic Ioano, baga tot banetul asta in buzunar si aici ai dreptate jurnalisto il baga in buzunar cu mare placere si asta pentru ca este ajutat si de tine care nu stii, nu stii dar scrii.
Nu se sacrifica Ioano din dragoste de caini.
Nu le "dedica cainilor" cateva ore pe zi pe gratis ci pe bani multi Ioano, bani pe care-i iubeste. 
Mama mama ce mai iubeste sorinica banii Ioano.
Bani pe care ii ia de la noi pentru o marfa cu defecte ascunse intentionat de ei smenarii DCR-ului.
Si tu il ajuti Ioano din nestiinta sau pentru reclama platita.

PS: Sa spun aici si cine comenteza articolul pupandu-l peste tot pe sorinica cel fara frica. Comenteaza cristina oprescu din Targul Neamt cea cu limbaj de curva. Normala asocierea de interese intre CAP IN GURA(sorin spaller) si JET IN PIZDA MA-TII(cristina oprescu). Sunt din aceeasi grota. 

* De la promisiunea: "vezi ca-ti dau un cap in gura" facuta de sorinica spaller celor trasi pe sfoara cu ghioarle bolnave genetic pe post de dobermani daca acestia nu-si tin gura.