Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

duminică, 18 ianuarie 2015

csaba andrei majoros neaga impactul DCM asupra rasei doberman (revenire)

...
Pestele de la cap se impute zice o vorba romaneasca.
Varianta dobermanistica a acestei vorbe: rasa doberman in Romania se duce drk-ului cu un asa presedinte de club.
Cand cea mai grava problema a rasei doberman este DCM-ul ia uite ce zice csaba andrei majoros:
"stiu de mops care a murit de boala de inima la varsta frageda (aprox 2.5 ani) dar nimeni nu spune ca rasa ar fi afectata de boli de inima. Ca incidenta este mai mare la dobermanni este din cauza temperamentului, constitutiei. Dar sa generalizam ca este o boala generala de acest gen la dobermanni NU ESTE ADEVARAT si nici nu puteti dovedi prin statistici astfel de lucruri"
Deci dupa mintea lui csaba andrei majoros presedintele DCR DCM-ul e un "fleac" la rasa doberman. Nici nu merita sa ne batem capul cu problema asta.
Dar sa vedem ce zic cei care sunt de meserie:
Deci "fleacul" asta de DCM cum zice csaba este dublu la doberman fata de celelate 4 rase la un loc, rase care-l urmeaza ca risc de DCM.
Cu un asa presedinte de club sa ne mai miram ca ne mor dobermanii din ce in ce mai tineri de DCM? 
Are o explicatie insa atitudinea sefului DCR. El a fost pus acolo de smenarii care inmultesc ghioarle bolnave genetic pe post de dobermani si le coafeaza in expozitii trucate ca sa le protejeze smenul. Adica sa-i ajute sa vanda cat mai multi pui de dobermani si cat mai scump iar chestia asta cu DCM-ul despre care vorbesc eu de ani buni sperie cumparatorii si ii lasa cu puii nevanduti. Asa ca il da drk-ului de risc de DCM si ascunde mizeria sub covor.
Si pentru ca tot vorbim despre misiunea smenarului sef de a ascunde problema DCM-ului o sa va spun si de ce pe eva chivu a durut-o in kr de Casi fiul lui Davor Zamolxis.
Davor a murit de DCM prin mai 2008.
Ca si fratii sai Casi fiul lui Davor a murit tot de DCM, a murit in noiembrie 2008.
In oct-nov 2006 eu reprosasem conducerii DCR ca-si bate joc de dobermani si de noi cumparatorii iar cei din conducere ma atacasera cu injurii, calomnii la adresa familiei si amenintari.
Cu alte cuvinte csaba majoros si conducerea DCR aveau un cui impotriva mea atunci in 2008 la moartea lui Davor.  Eram cel care spunand adevarul despre smenul lor cu ghioarle bolnave genetic le puneam in pericol castigurile materiale.
eva chivu a dat atunci in 2008 la moartea lui Davor proba de fidelitate fata de gasca DCR-ista: ea cea pupa kr si-a pus lacat la gura si l-a lasat pe Casi al meu sa moara. I-a anuntat in particular doar pe lingaii DCR-ului care-l pupau peste tot pe "csabi" cum ii spunea ea.
Si uite asa si-au aratat mizeria de caracter si faptul ca pe ei ii intereseaza doar banii si ambitiile personale. Ura lor fata de mine si nevoia de a ascunde impactul DCM-ului asupra rasei au fost mai puternice decat dragostea de caini pe care o clameaza peste tot.
Casi putea trai mai mult cu tratament adecvat daca aflam din vreme ca taica-sau a murit de DCM. Era dreptul meu sa aflu si datoria lor de crescatori de a ma informa. Asta evident intr-o lume normala dar ei erau si sunt doar o gasca mafiota care face bani prin mintirea cumparatorilor carora le vand marfa cu defecte ascunse intentionat de ei.
Monstri nu oameni sa procedeze asa cu un animal nevinovat. 
Iata inca o dovada de ce vorbesc despre caracterul crescatorilor  cand ma refer la problemele dobermanilor.
Lipsa de caracter a evei chivu a ajutat-o insa sa promoveze. 
Este normal intr-o lume ca a lor ca lipsa de caracter sa fie o virtute.
In 2008 cand a pupat in kr gasca DCR-ista lasandu-l pe Casi sa moara era simpla membra in club acum drept multumire pentru serviciile aduse in general cauzei smenarilor si in special lui "csabi" precum si cel mai mult pentru potrivirea de caracter cu ei este azi in conducerea clubului si mana dreapta a lui "csabi" la organizarea expozitiilor anuale in ograda sefului.
Mizerabile caractere. 
Ma incearca o greata infinita.   

Vezi si postarea: csaba andrei majoros neaga impactul DCM asupra rasei doberman