Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

sâmbătă, 17 ianuarie 2015

"N-am stiut cand am recomandat"

...
E bine ca recunoaste ca recomanda monte aiurea.
Problema este ca in permanenta de zece ani de cand il stiu recomanda ce nu cunoaste dupa care cand recomandarea lui se dovedete in practica o tampenie se rasuceste si zice viceversa carpind tampenia anterioara cu o noua tampenie.
Asta nu are decat doua explicatii.
Ori este dus cu pluta, ori escroc.
Dar daca tinem cont ca se viseaza si lider dupa sutele de recomandari aiurea debitate inseamna ca doar rugaciunile il mai pot ajuta.

PS: Cred ca daca o sa caut in arhiva personala o sa gasesc cel putin o suta de mortaciuni pe post de dobermani pe care le-a recomandat calduros pentru monta punand serios umarul la distrugerea rasei asteia atata timp cat oamenii nu-l cunosteau inca. Nu-i cazul insa sa ma mai obosesc acum cu demonstratii pentru ca aici are dreptate nevasta-mea care-mi zice de ani buni: nu vezi ca doar cateva nef...te ii mai admira recomandarile.

PPS: Dar cel mai bine este ca acum in ianuarie 2015 cercul s-a inchis si am aflat singurul lucru care mai ramasese nerecunscut de crescatorii de dobermani: ei inmultesc si vand nu dobermani ci metisi cu pedigree si ca sa fie si mai clar ca nu ne mint ni se prezinta si studii care sustin modificarile genomului initial al dobermanului atat in Europa cat si in America.