Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

vineri, 16 ianuarie 2015

"Breeding purebred dogs means, above all, taking responsibility"

...
zice Wiblihauser.
Cateva cuvinte si tot atatea minciuni.
 

In primul rand minciuna ca ei crescatorii de dobermani cresc "purebred dogs". Ei cresc metisi cu pedigree si nu eu spun asta ci ei crescatorii o spun ba si citeaza studii de specialitate ca sa-mi demostreze ca asa este. Si eu n-am niciun motiv sa nu-i cred pentru ca stiu ei mai bine ce cresc.
 

In al doilea rand despre responsabiliate cel putin in Romania ce sa mai vorbim. Nu raspunde nimeni de nimic. Iti iau banul iti dau cainele eventual cu garantie ca in urmatoarele doua, trei saptamani nu va face guturai si ura si la gara. Presedintele DCR csaba andrei majoros, club afiliat IDC unde Wiblihauser este presedinte nici macar nu recunoste ca DCM-ul e o problema in Romania. De fapt ei, crescatorii din DCR nu recunosc nicio boala genetica ca despre ele nu vorbesc mai nimic in statisticile lor care de fapt statistici nici macar nu exista. Asa ca s-o lasam balta si cu responsabilitatea.

Totusi constat pe pielea mea ca o responsabilitate tot au ei si anume au responsabiliatea sa porcaiasca pe oricine spune adevarul despre ei, sa-l porcaiasca pe el si familia, sa-l ameninte cu bataia, moartea si penalul Au responsabilitatea sa fie marlani, mitocani, neamuri proste, sa-si salte fustele in cap, sa faca orice trebuie sa faca la indicatia sefilor DCR pentru a inchide gura oricui care le pune in pericol smenul cu ghioarle bolnave pe post de dobermani pe care le coafeaza in expozitii trucate.
Nu stiu daca aceste indicatii pleaca chiar de la Wiblihauser dar stiu sigur ca la noi totul porneste de la sefii DCR club afiliat IDC-ului lui Wiblihauser si mai stiu ca presedintele IDC se face ca nu vede si bolboroseste iata lozinci.

PS: Ca tot vorbim de responsabilitatea crescatorului de dobermani o sa va dau un exemplu de lipsa de responsabiliate. Un exemplu personal.
Cand am vrut sa cumparam primul nostru doberman cu pedigree am optat sa-l cumparam din Romania. Puteam sa-l cumparam de oriunde pentru ca nu suntem nici bogati dar nici saraci ca sa ne uitam la bani cand e vorba sa ne facem o placere. Cautand pe net am vorbit cu mai multi crescatori care fie n-aveau de vanzare pui fie aveau dar se codeau sa-i vanda spunand ca deja au prenotari si sa avem rabdare sa asteptam la rand cuiburile urmatoare. eva chivu insa ne-a zis ca nu are ea de vanzare dar are un cuib foarte bun la un crescator din Arad, unde Davor Zamolxis al ei montase o fata a lui Focus Icarus. Am zis da si l-am cumparat pe Casi.
Evident sotia mea a tinut legatura cu eva chivu care la randul ei stia si telefonul dar si mail-ul sotiei. De la eva chivu am cerut sfaturi, evei chivu i-am trimis poze si filme de la expozitiile la participam cu Casi. Asta pana in noiembrie 2008 cand eva chivu iese in public cu urmatoarea postare:

"Alin, ti-am dat eu permisiunea sa vorbesti de Davor pe alte forumuri???? Din cate stiu ti-am transmis o informatie confidentiala care te-am rugat sa o transmiti mai departe la Sorel si George. Nu sa discuti pe alte forumuri."
"Informatia confidentila" era ca Davor Zamolxis tatal lui Casi murise de DCM din luna mai 2008. Pana ne-am prins noi ce contine "informatia confidentiala" Casi tratat aiurea de tuse de canisa (una din bolile ale carei simptome se pot confunda usor cu simptomele DCM-ului) a murit la randul lui de DCM tot in noiembrie 2008 la cateva zile dupa postarea evei chivu citata de mine mai sus. eva chivu l-a anuntat din vreme pe alin taga care montase si el la Davor sa-i atentioneze pe sorel toma si george badea ca fii lui Davor sunt in pericol. Pe noi nu a gasit cu cale sa ne anunte si drept multumire pentru marsavia ei eva chivu nu mai este simplu membru DCR cum era atunci in 2008 este acum in conducerea clubului. Era datoria ei de pupa kr a celor din conducerea DCR sa ne dea la cap. Asa se face selectia in cadrul DCR prin lipsa de caracter, prin marsavie, prin marlanie, ... Precizez inca o data pentru a se intelege exact marsavia facuta. Stia numarul de telefon al sotiei mele, stia adresa de mail, era in relatii foarte bune cu sotia, se felicitau pe mail cu diferite ocazii, ea ni-l recomandase calduros pe Casi pe care altfel nu l-am fi cumparat si totusi timp de aproape 6 luni ne-a ascuns moartea de DCM a tatalui lui Casi.  Daca am fi stiut am fi avut totusi o sansa sa-l facem sa traiasca macar o luna in plus. Tratamente de amanare a deznodamantului fatal exista. Nu ne-am fi uitat la bani, eforturi sau timp pentru ca-l iubeam. Am aflat insa doar intamplator ca Davor a murit de DCM dintr-o cearta a evei chivu cu alin taga. Daca nu ar fi fost cearta asta n-am fi aflat nimic. Am aflat prea tarziu dupa ce Casi murise la randul lui de DCM.  Sa mai vorbim de responsabilitate cand avem de-a face cu astfel de indivizi?