Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

joi, 15 ianuarie 2015

"de parca Romanasii sunt raspunzatori de faptul ca genomul nu se potriveste"

...
Adica cine-i de vina?
Cine s-a dus cu limba scoasa la monte in exterior?

Vreti sa va dau zeci de exemple cu lingaii de inmultitori romani de dobermani care ridicau in slavi masculii "big breedersilor" internationali, masculi dovedeti bombe genetice?
Vreti sa va dau zeci de exemple ca linge kr astia laudau de fapt mortaciuni la care s-au inghesuit sa monteze?  
Cine a cumparat femele de la "big breedersii" care aveau painea si cutitul in dobermanistica mondiala?
Vreti sa va dau si aici zeci de exemple de femele care nu trebuiau importate pentru monta?
Vreti sa va dovedesc cu alte zeci de exemple ca puii acestor femele au murit tineri de bolile mostenite asa cum era mai mult decat previzibil sa se intample?
Cine a sperat ca bagandu-si in pedigree-le dobermanilor mortaciunile "big breedersilor" internationali vor avea succes la europene, mondiale, IDC, ... ? Ca vor vinde si ei mai scump puii de doberman? 
Cine a nesocotit orice semnal de alarma dat?
Cine a bagat pumnul in gura si a haituit cu derbedeii pe cei care atrageau atentia ca se va produce un dezastru?
Cine a injuriat, calomniat, amenintat cu bataia, moartea si penalul pe cei care spuneau adevarul despre mizeriile din dobermanistica romaneasca, pe ei si familiile lor si cine a instigat si s-a bucurat de toate aceste mizerii ani in sir?
Cine, nu "Romanasii"?
S-a dezis de ele vreunul? 
Si nu toti "Romanasii" care inmultesc dobermani au facut la fel?
E vreunul care n-a facut asa?
S-a manifestat vreunul impotriva?
Si atunci cine pe cine da jos?
Un smenar pe alt smenar?

PS: Uitati-va doar cu cata nesimtire stau azi in fata noastra inmultitorii romani de dobermani membri sau nu ai DCR si-si lauda
ghioarlele bolnave pe post de dobermani. Ii lauda luand ochii prostilor cu trofeele obtinute de acestea, trofee pe care cand vorbesc intre ei recunosc ca le aranjeaza cu arbitrul sau ca le cumpara pur si simplu. Ii lauda azi si maine cand mor tineri de bolile genetice grave pe care ei le-au fixat prin monte criminale se fac ca nu mai stiu de ei. Ca nu mai stiu de mortii tineri de DCM, cancer, displazie, Wobbler, boli renale, etc dar scot prostilor in fata ca sa cumpere cu bani grei puii acestor morti tineri, pui care la randul lor sunt si mai bolnavi genetic decat parintii lor.