Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

miercuri, 14 ianuarie 2015

La asa crescatori asa "big breedersi"

...
De fapt titlul postarii trebuia sa fie: 
La asa smenari asa mari smenari.
Si de ce sunt asa de sigur ca-i vorba cel putin in Romania despre smenari si nu crescatori de dobermani.
O sa incerc sa ma explic. 



In primul rand pentru ca ei crescatorii recunosc ca dobermanii vanduti de ei nu au origine curata de dobermani, ca de fapt sunt metisi cu pedigree. Recunosc ca pedigreele sunt falsificate ca sa abureasca cumparatorii ca li se vand dobermani rasa pura. In concluzie recunosc ca ne vand: 
GHIOARLE PE POST DE DOBERMANI.
 
In la doilea rand pentru ca ei crescatorii recunosc ca dobermanii vanduti de ei sunt bolnavi genetic si mor din ce in ce mai tineri. Recunosc ca DCM-ul, cel care provoaca peste 60% morti tineri este in toate liniile. Recunosc ca restul dobermanilor vanduti de ei care scapa de DCM sunt loviti de cancer, displazie, Wobbler, probleme renale, ...
In concluzie recunosc crescatorii ca ne vand: 

GHIOARLE BOLNAVE GENETIC PE POST DE DOBERMANI.
 
In al treilea rand pentru ca recunosc ca ei crescatorii cand se lauda ca ne vand pui din dobermani de buna calitate recunoscuta in expozitii si premiata cu trofee mint. Mint pentru ca trofeele nu se dau pentru valoarea cainilor ci ori daca fac parte din sistem le aranjeaza ei cu arbitrul ori le cumpara daca sunt din afara sistemului. 

In concluzie recunosc crescatorii ca ne vand:
GHIOARLE BOLNAVE GENETIC PE POST DE DOBERMANI COAFATE IN LEI PARALEI IN EXPOZITII TRUCATE.
 
Si atunci ce mai ramane din dobermanistica cel putin romaneasca?
Ramane doar o mare minciuna, o inselatorie, un smen.

De asta sunt sigur ca in Romania cel putin crescatorii de dobermani nu sunt crescatori ci smenari. Sunt sigur pentru ca ei recunosc ca fac smen si eu nu pot sa-i contrazic pentru ca ei stiu mai bine ca oricine ce fac.
Asa ca trebuie sa reformulam titlul corect al postarii mele: 
LA ASA SMENARI ASA MARI SMENARI.

Si acum in incheiere cu modificarea de mai sus o sa ma refer si la solutia lui alin taga alias weinberge avatar's: "Marii smenari" sunt de vina si ei trebuie sa dispara.
Cine sa-i inlocuiasca pe "marii smenari" dati jos? 
Cine sa-i inlocuiasca la conducerea smenului cu ghioarle bolnave genetic pe post de dobermani coafate in lei paralei in expozitii trucate? 
Cine?
Evident un singur raspuns posibil: alti smenari ca doar ei sunt peste tot
Eu nu stiu altii. 
Toti care inmultesc ghioarle bolnave genetic pe post de dobermani si care le aranjeaza sau cumpara trofeele ca sa creasca pretul de vanzare al puilor toti smenari sunt. 
Micii smenari vor alege dintre ei noii "mari smenari" care tot smenari vor ramane (caracterul nu se schimba) dar infometati rau de atata stat pe tusa vor deveni repede din "mari smenari" "super mari smenari" si prapadul rasei doberman se va inzeci.