Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

duminică, 4 ianuarie 2015

"sa facem o selectie riguroasa la nivel de health status in vederea eliminarii problemelor grave"

...
si continua: 
"Vreau sa imi spuna orice om normal la cap care iubeste rasa dobermann, ca ceea ce zic eu este o prostie"
Cu toate ca eu "nu-s normal la cap" cum m-au congratulat multi dintre smenarii DCR-ului impinsi din spate de csaba majoros pentru denigrarea mea sustin de opt ani asta: 

"sanatatea genetica este prioritate zero in momentul asta la rasa doberman". 
Nimic nu este mai important acum decat selectia care trebuie sa tina cont in primul rand de sanatatea genetica.
In ceea ce il priveste pe csaba majoros, ce face el si ce spune el nu-i nimic nou. El a fost pus vataf peste club ca sa apere puppy-millerii de dobermani romani si straini ca altfel de ce credeti ca a fost pus acolo? Asta si face: baga stangi cat poate celor care pun in pericol smenul puppy-millerilor.
Si de ce sa se sesizeze csaba majoros de impactul bolile genetice cand el le bagatelizeaza ca sa-si asigure si sa le asigure puppy-millerilor piata de desfacere pentru mortaciunile pe post de dobermani produse in cadrul selectiei cu banul pe care el o sustine.


PS:"ma depaseste intelectual" zice csaba majoros. Si atunci ma intreb de ce-l tin presedinte DCR pe unul care se declara singur "depasit intelectual"? Omul se cere afara si smenarii il tin captiv? O sa traim si o sa vedem.