Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

duminică, 4 ianuarie 2015

"100=pet 250=caine OK 600 = pui cu sanse de a deveni luat in seama in expo"

...
ne spune samsarul de caini tiberiu popescu.
Eu nu-l intreb ... dar el mintosul ... da din clanta neintrebat.
Aflam deci conditia pe care smenarii DCR-ului o pun pentru ca un doberman sa fie "luat in seama in expo": sa coste cel putin 600 de euro.
tiberiu popescu recunoaste ca om din interiorul sistemului ceea ce stiam cu mult timp inainte dar n-aveam nicio dovada.
Asa se explica de ce Casi a fost facut praf tocmai la expozitia de club si nu la alta expozitie anterioara. La toate expozitiile anterioare expozitiei de club arbitrii erau straini si nu cunosteau regula celor 600 de euro. Ei au arbitrat doar dupa ce au vazut in ring si au dat maxim pentru Casi. A fost facut praf cand a ajuns la expozitia unde membrii DCR stabileau tot: arbitrul invitat de ei, foaie de arbitraj alcatuita de ei, reguli stabilite de ei cum ar fi si cea cu 600 de euro. Acolo ei aveau painea si cutitul in mana si si-au folosit din plin acest atu. 
Casi a fost facut praf pentru ca le strica pretul de vanzare al puilor de doberman. Ei, smenarii DCR-ului stabilisera o regula: niciun doberman mai ieftin de 600 de euro "nu va fi luat in seama in expo" si nu l-au luat in seama pentru ca ... era luat de noi ieftin.

Acum ne putem explica si de ce Avi Marshak a fost etichetat de cristian dragomir "ramolit". A fost declarat "ramolit" pentru ca n-a bagat in seama eforturile facute de el pentru depunctarea lui Casi si i-a dat maxim. Si cat de tare s-a straduit luigi carstinoiu tehnicianul lui dragomir sa-l prezinte cat mai rau in ring si cat de mult s-a straduit dragomir insusi sa-i urateasca capul si totusi degeaba. Avi Marshak i-a dat Best Puppy. Nu puteau intelege cum Avi Marshak n-a vazut stradaniile lor si sa-l depuncteze pe Casi. Singura explicatie pentru cristian dragomir era ca "Avi Marshak s-a ramolit" si i-a servit explicatia asta lui csaba majoros care mintos si el nevoie mare si-a dat drumul la ... tastatura si a facut-o publica.

Asa ca ramane cum spun eu mereu. Eu n-am nevoie de dovezi, dovezile mi le furnizeaza singuri scriind. Eu trebuie doar sa-i citesc.