Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

vineri, 9 ianuarie 2015

Nebunie curata: cumparam nu dobermani ci metisi cu pedigree

...

Zice leorbaul:
"Ceea ce s a petrecut in Romania e joaca de copil inocenta"
Adica e un fleac falsul din pedigree recunoscut de leorbau si comentat de mine in postarea Certificate de origine
E un fleac asta si leorbaul argumenteaza de ce zice ca este un fleac:

"studiile pe genom arata nu doar ca rasa dobermann a fost dogizata si deci imbolnavita ci si ca la anumite linii s au produs falsuri si genomul nu se potriveste cu pedigreeul."
Ne spune deci ca: 

ceea ce noi cumparam cu sute sau chiar mii de euro nu sunt dobermani ci sunt adesea metisi cu pedigree-ul falsificat ca sa nu ne dam seama ca sunt metisi.

Chiar asa?
Nu stiu daca omul e dus cu pluta sau spune adevarul.
Ce stiu sigur este ca si altii din sistem sustin ca sunt pedigree care nu reflecta realitatea. Stiu ca pedigreele se elibereaza de functionarii de la COR doar pe baza declaratiei crescatorului. Stiu ca nu verifica nimeni daca este asa cum declara crescatorul pe propria lui raspundere. Stiu foarte bine caracterul vai mama lui pe care-l au majoritatea crescatorilor de dobermani pe care i-am cunoscut. Stiu ca acest caracter nu ofera increderea ca declara corect ceea ce declara. Stiu si vad secretomania pe care o pastreaza COR-ul privind pedigreele. Stiu si vad ca nu publica pedigreele cu toate ca publicarea lor la un loc ar scoate la lumina inadvertentele provocatate de declaratiile mincinoase ale crescatorilor. Stiu ca astfel dovediti crescatorii respectivi s-ar face curatenie in chinologie. Stiu ca ar fi interesul celor curati si cinstiti sa se faca curatenie. Stiu ...

Stiu toate astea dar vad ce se intampla in realitate.
Vad ca secretul cu pedigreele e pastrat cu mare grije de la cel mai inalt nivel.
De ce asta daca totul ar fi curat?
Nu exista decat o singura explicatie. 
Leorbaul are dreptate: 
cumparam metisi cu pedigree de doberman si se incerca sa nu ne prindem de asta.
Asa sa fie? 
Tacerea este si ea o aprobare.